Voor elke toepassing een geschikte paneelradiator

Geplaatst op 08 januari 2016 door Redactie

Met de introductie van de verticale Flat-V-Line en de Flat-Plint-Line designradiatoren is de FlatLine Collectie van Vasco compleet. „Na de introductie van de FlatLine horizontale paneelradiator namen designradiatoren een enorme vlucht”, zegt Jan-Willem Plukaard, Country Manager Vasco Nederland. „We krijgen steeds vaker de vraag om een woning compleet uit te rusten met radiatoren van dezelfde stijl. Nu we naast de FlatLine horizontale paneelradiator ook de verticale Flat-V-Line en de Flat-Plint-Line hebben, kunnen we voor elke toepassing een oplossing bieden.”

Het was eind 2011 toen het Belgische HVAC bedrijf Vasco de FlatLine horizontaal introduceerde. „Nu, vier jaar later, is het een van de best verkochte radiatoren in Nederland. Een combinatie van diverse factoren zorgt voor het succes van de FlatLine”, aldus Plukaard. „Allereerst, wie de FlatLine ziet, die denkt meteen aan design. De radiator heeft een strakke uitstraling door de vlakke voorplaat en het design lijnrooster aan de bovenkant. De bediening gebeurt door een luxe thermostaatknop in chroomuitvoering. En tenslotte is de hele radiator gelakt met een structuurlak, S600. Dit is een korrelachtige lak, waardoor de radiator discreet aanwezig is op de achtergrond.”

Moderne techniek is de tweede succesfactor achter de FlatLine. „Die strakke vlakke voorplaat is watervoerend, waardoor deze rechtstreeks in contact staat met de waterkanalen’, legt Plukaard uit. „Hierdoor heeft de radiator een bijzonder hoge warmteafgifte en rendement en is hij heel snel warm. Dit maakt hem uitermate geschikt voor lage temperatuurverwarming zoals een warmtepomp.”

Daarnaast dacht Vasco ook aan de installateur door de FlatLine te voorzien van 8 aansluitmogelijkheden: 50 millimeter midden onder aansluiting (2 x) , 50 millimeter rechter onder aansluiting (2 x) en 4 zijdelingse aansluitingen (enkel). De FlatLine horizontale paneelradiator is verkrijgbaar in breedtes van 400 tot 3.000 millimeter en hoogtes van 300 tot 900 millimeter. De vergrendelbare console zorgt voor een gemakkelijke en veilige installatie. De FlatLine wordt geleverd met een geïntegreerd ventiel.

Strak design zonder franje

Nu in 2015, vier jaar na de introductie van de FlatLine horizontale paneelradiator, introduceert Vasco de FlatLine Collectie. De FlatLine Collectie beschikt over drie modellen, de bestaande Vasco FlatLine horizontaal, de verticale Vasco Flat-V-Line en plintradiator Vasco Flat-Plint-Line. Alle drie hebben ze tussen de zes tot acht aansluitingen. Dit maakt plaatsing praktisch overal mogelijk. En door de middenaansluitingen zijn ze heel precies aan te sluiten. „De radiatoren in de FlatLine Collection zijn qua design herleid tot de absolute essentie. Ze zijn toekomstgericht door de innovatieve warmtetechnologie en ze zijn budgetvriendelijk”, laat Plukaard weten. „De radiatoren hebben een strak jasje, zonder franje.”

Voor badkamer en keuken

De verticale Vasco Flat-V-Line met vlakke voorplaat heeft een warmteafgifte tot 3.251 Watt en is leverbaar in breedtes van 400 tot 800 millimeter en hoogtes van 1.600 tot 2.200 millimeter. Deze radiator beschikt over zes aansluitingen. De Flat-V-Line heeft ook uitvoering met een handdoekbeugel, wat hem uitermate geschikt maakt voor badkamer en keuken. „Vasco heeft voor elke radiator in de FlatLine Collectie een uitgebreid assortiment in chroom, zoals handdoekbeugels, haakse onderblokken en design thermostaatkoppen. De thermostaatkop is er ook in wit, vertelt Plukaard.”

Geschikt voor grote glaspartijen

„De plintradiator Flat-Plint-Line is heel geschikt als verwarming bij grote glaspartijen”, gaat Plukaard verder. Deze is er in breedtes van 1.000 tot 3.000 millimeter en een vaste hoogte van 200 millimeter. Er zijn twee dieptematen verkrijgbaar van 102 en 163 millimeter. De Flat-Plint-Line heeft een decoratieve vlakke voorplaat, zijbekleding en een design lijnrooster. Hij kan zowel op voetjes als tegen een wand aan geplaatst worden.” Deze radiator beschikt over acht aansluitingen en is dus eveneens heel veelzijdig aan te sluiten. „De nieuwe Flat-V-Line en Flat-Plint-Line radiatoren worden heel goed ontvangen”, aldus Plukaard. „Ook dit is warmte in een strak designjasje. In de paar maanden dat deze nieuwe radiatoren op de markt zijn, kregen we er veel vraag naar.”

Over Vasco Group

Vasco produceert al meer dan veertig jaar radiatoren. „We zijn een toonaangevende producent op het gebied van design radiatoren, ventilatie en vloerverwarming”, zegt Plukaard. „We zijn marktleider in de Benelux. We positioneren ons steeds meer als totaalaanbieder van klimaatoplossingen. Ons hoofdkantoor staat in het Belgische Dilsen. Verder hebben we een aantal productiebedrijven in Tubbergen Nederland, Zedelgem en Dilsen hoofdkwartier in België en Legnica in Polen.”

Vasco is ISO 9001- en ISO 14001-gecertificeerd. Tot de Vasco Groep behoren ook Brugman en Superia. Verder is Vasco partner op het gebied van ventilatie. De ‘Silent Ventilation’ van Vasco zijn zeer stille en energiezuinige units voor de systemen C en D. Ze zorgen voor een goede regeling van de luchtkwaliteit in woon- en werkruimtes.