Voor een gezonder en duurzamer binnenklimaat: koelen en verwarmen!

Geplaatst op 20 mei 2022 door Redactie

Wasco en Aircovent : Airco biedt veel kansen voor de installateur

De overname van Aircovent in 2017 paste prima bij de ambitie die Wasco had en heeft om, ook wanneer het gaat om airconditioning, bovenaan de lijst te komen. En die ambitie wordt steeds meer waargemaakt. Er gebeurt veel in deze markt waarbij er ook het nodige voor de installateur valt te verdienen.

Jeroen van Drunen, Business Manager Airconditioning bij Wasco, ziet een ontwikkeling waarbij niet alleen de belangstelling voor het koelen in de zomerperiode duidelijk toeneemt maar ook het gebruik van de airco buiten de zomer. En dan gaat het uiteraard niet alleen over koelen, maar ook over verwarmen.

Prima ontwikkeling

“De airco werd tot voor kort gezien als een luxeproduct maar wordt steeds meer gezien als een comfortproduct. En daar is niets mis mee. Een airco hoort er steeds meer ‘gewoon’ bij, net als een cv-ketel of een warmtepomp. Een airco biedt vele mogelijkheden, om te koelen maar zeker ook als bij- of zelfs als hoofdverwarming. Iets te kil, iets te warm … een airco biedt snel uitkomst.

“Wasco helpt installateurs op alle fronten: met het opleidingsinstituut WasCollege, webinars en persoonlijk advies waarmee een installateur niet alleen zijn kennis vergroot maar ook meer omzet kan genereren.”

Verder is er, pratend over duurzaamheid en minder energieverbruik, ook in combinatie met pv-panelen op diverse fronten genoeg winst te behalen. En dan niet alleen voor de installateur maar ook voor de consument. Ik verwijs maar even naar torenhoge gasprijs. De combi met zonnepanelen wordt vaker gemaakt bij het toewerken naar 0 op de meter. Een prima ontwikkeling”, vertelt Jeroen van Drunen.

Ondersteuning

Wasco ontzorgt en ondersteund de installateur in de volle breedte maar uiteraard ook als het gaat over airco’s. Dat gebeurt onder meer door kennis te delen. F-gassen opleidingen, trainingen, technisch advies of door het maken van handige filmpjes op youtube waarin kort en bondig wordt uitgelegd hoe je een airco installeert, welke producten te selecteren in specifieke situaties maar ook over hoe je goed onderhoud moet uitvoeren. Over het onderhoud van een airco: “Service en onderhoud is van groot belang voor de meest correcte en efficiënte werking.

“De airco werd tot voor kort gezien als een luxeproduct maar wordt steeds meer gezien als een comfortproduct.”

Een goed onderhouden airco zorgt ook voor een gezonder binnenklimaat. Dit gezonde binnenklimaat wordt verder bereikt doordat de airco vaak verschillende features bevatten zoals speciale filters, UV-lampen en diverse zelfreinigende features en Flash Streamers. Dergelijke technologieën zorgen er voor dat de lucht die wordt uitgeblazen zo schoon mogelijk is. Los daarvan blijft onderhoud noodzakelijk. Dus net als bij een cv-installatie: bijhouden dus.” Wasco helpt installateurs op alle fronten: met het opleidingsinstituut WasCollege, webinars en persoonlijk advies waarmee een installateur niet alleen zijn kennis vergroot maar ook meer omzet kan genereren. “Gaat het goed met de installateur, dan gaat het ook goed met ons.” Wasco is de enige groothandel met alles voor airco. Met onder meer single/multisplit airco’s-, onderdelen, installatiemateriaal en gereedschap. En met airco’s van gerenommeerde A-merken als Daikin en Haier. En daarnaast natuurlijk alle trainingen en persoonlijke ondersteuning welke een installateur nodig heeft.

Voorbereiden

We gaan even terug naar de combinatie airco en pv-panelen. Bart Pieters, Business Manager Installatiematerialen: “Deze combinatie is natuurlijk een belangrijke ontwikkeling. Maar ondanks dat warmtepompen en airco’s energiezuining zijn, wil je stroomverbruik graag compenseren. En met de ontwikkelingen die we in de wereld zien, is de stroomprijs zeker een uitdaging. Wat is er dan mooier om via je pv-panelen duurzaam stroom op te wekken en te gebruiken. Plus nog eens geld terug te krijgen via de salderingsregeling. Maar, let op, de saldering gaat er vanaf volgend jaar af en loopt dan met 9% per jaar terug. Oriënteer jezelf dus alvast op thuisopslag met behulp van accu’s, maar kijk ook naar zonnepanelen met een hogere opbrengst. De rol van Wasco hierin is evident: de installateur meenemen en voorbereiden op die nieuwe ontwikkelingen in de markt van duurzame energie. Ervoor zorgen dat hij op de hoogte is en blijft, meehelpen vooruit te kijken en meedenken. Wat is er mogelijk? Waar liggen de kansen? Wij willen de installateur voorzien van een oplossing die hierop aansluit.” In de visie van Bart Pieters gaan we in de installatiewereld een spannende, maar zeer leuke en interessante tijd tegemoet. “We moeten stappen zetten. Dat doen wij als Wasco en daar nemen wij de installateur graag in mee.”

Tekst: Bob de Jong

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement