Voltbanq: de oplossing voor spanningsproblemen op het net

Geplaatst op 20 november 2023 door Redactie

Met second-life batterijen energie opslaan voorkomt piekbelasting en maakt gebruik op andere tijden mogelijk zonder het net verder te belasten.

Met een batterij oplossing van Voltbanq lost u de spanningsproblemen van de netwerkbeheerder direct zelf op. Door de capaciteitsproblemen op het net enerzijds en de toenemende elektrificatie anderzijds zal de vraag c.q. noodzaak naar het lokaal opslaan van duurzame energie de komende jaren alleen maar toenemen.
Voltbanq gebruikt hiervoor second life batterijen met een gegarandeerd capaciteitsbehoud van 10 jaar. Door gebruikte accu’s een tweede leven te geven wordt tevens een bijdrage geleverd aan het onnodig verspillen van grondstoffen zoals lithium.

Een Voltbanq oplossing bestaat uit een batterijpakket van 45kWh – 25MWh, omvormers van 50kW/92kW – 20 MW en een Energie Management Systeem. Dit Energie Management Systeem wordt klant specifiek geschreven en maakt het mogelijk om piekbelasting te voorkomen, te handelen met energie of autonoom in eilandbedrijf te functioneren.