Vloerverwarmingspecialist ten voeten uit

Geplaatst op 14 februari 2017 door Redactie

“Eind vorig jaar hebben we het bij al onze groothandelspartners geïntroduceerd. Nu zijn we zover dat de productiefaciliteit staat – we zijn fully operational, zowel wat betreft de E-tak als de W-tak.”

Volledig vloerverwarmingspecialist

De bewuste introductie betreft de serie water gedragen vloerverwarmingssystemen die MAGNUM Heating sinds 2016 aan haar assortiment heeft toegevoegd. Met deze innovatieve nieuwe productlijn, met een aantal unieke eigenschappen en mogelijkheden, biedt de onderneming, gecombineerd met de sinds jaar en dag overbekende elektrische verwarmingoplossingen, nu een scala van totaaloplossingen op het gebied van vloerverwarming.

Sales Director Michael Utermark is er dan ook even enthousiast als stellig over: “Wij zijn nu volledig vloerverwarmingspecialist, met een compleet, allround programma van elektrische en water gedragen vloerverwarmingssystemen. Wij brengen dit waterconcept als enige in Nederland op deze manier op de markt. Bovendien leveren we alles op dit gebied onder eigen productie en vanuit een centrale, wereldwijde distributie.”

“Wij zijn nu volledig vloerverwarmingspecialist”

MAGNUM Heating in Tholen is een zelfstandige Nederlandse onderneming en marktleider in elektrische vloerverwarming. “Als de markt om iets vraagt, dan kunnen wij het maken” vertelt Michael Utermark. “Wij hebben compleet zelf de regie. Dat houdt in dat wij in staat zijn om heel snel te schakelen. En dat is een pluspunt, zeker in de bouw.

Met name in die branche vinden de partijen waarmee wij samenwerken het geweldig als je je producten en systemen in Nederland hebt liggen. Met het oog op dat aspect wordt de nieuwe W-tak als aanvulling op de vertrouwde E-tak dan ook enthousiast omarmd door de markt.“

50 jaar garantie
Hij vervolgt: “Men kent inmiddels dan ook onze producten én onze achterliggende filosofie, die inhoudt dat wij te allen tijde onze drie kernwaarden hanteren: ‘Betrouwbaarheid & service’, ‘Onderscheidend vermogen’ en ‘Focus door visie’. Die aspecten komen terug in de drie productgroepen die samen onze pay-off vormen: Comfort | Safety | Control.

Comfort staat voor een behaaglijk binnenklimaat en Safety voor het veiligheidsaspect. De derde productgroep Control bevat alles wat de klant nodig heeft om de eerste twee te bedienen en te laten functioneren.

“Als de markt om iets vraagt, dan kunnen wij het maken”

Wij beschikken voor de ontwikkeling van onze innovatieve systemen over een eigen hypermodern laboratorium. Daar kunnen we bijvoorbeeld buizen kunstmatig 50 jaar oud maken, om te testen en te kunnen bekijken wat er na een dergelijke periode met zo’n buis gebeurt. De MAGNUM Tube flexibele leidingen van het nieuwe water gedragen systeem bestaan uit 5-laags hoogwaardig en volledig recyclebaar PE-RT type 1 verwarmingsbuis; 100% Nederlands fabrikaat, voorzien van KOMO, MPA en SKZ keurmerk. Wat uniek is: wij durven er maar liefst 50 jaar garantie op te geven – een periode die overeenkomt met de minimale levensduur van de buis.

Dat wij alles zelf fabriceren, is ook redelijk uniek. Dat geldt ook voor de compacte verdelers van het systeem, die zijn vervaardigd uit RVS – een primeur en uniek op de Nederlandse markt.” Naast deze RVS verdelers biedt MAGNUM Heating een breed scala van kunststof en stalen uitvoeringen. Voor de montage van de kunststof buizen zijn verschillende installatiesystemen beschikbaar, zoals Tubemat, Noppenplaten en de ultradunne Slimfit schakelbare kunststof matten van slechts 12 mm opbouwhoogte, voor toepassing op vloer en wand, waarbij vrijwel geen opbouw nodig is.

MAGNUM Projectservices

Sinds medio 2016 is MAGNUM Projectservices in het leven geroepen, een aparte divisie binnen de organisatie, bestaande uit een groep specialisten die grote projecten oppakt en realiseert. De deskundige adviseurs van MAGNUM Projectservices bieden professionele projectbegeleiding van het hele traject en alle aspecten van vloerwarming, van calculatie, engineering en systeemontwerp tot materialen, installatie en service.

Michael Utermark: “Het gaat daarbij om duurzame totaaloplossingen in de vorm van een full service formule. Vooral in de bouw ligt sterk de focus op het ‘op maat’ kunnen bedienen van de klant. Zoals ik al zei zijn wij daar sterk in, omdat we heel snel kunnen schakelen als er een vraag komt vanuit de markt.

Zo bieden wij een compleet naregelsysteem – dat vindt de klant een interessante mogelijkheid, het stelt de gebruiker in staat om zelf per vertrek alles via de app te bedienen en aan te sturen: MAGNUM Remote Zone Control, een volledig door onszelf ontwikkeld systeem dat de verschillende zones via PC, tablet of smartphone zeer gebruiksvriendelijk aanstuurt.

In een woning die volledig is voorzien van een water gedragen vloerverwarmingsysteem, zou je bijvoorbeeld in de badkamer – omdat je in die ruimte op een tijdstip dat afwijkt van de algemene behoefte in de rest van de woning separaat behoefte hebt aan warmte – kunnen kiezen voor elektrisch; dán ben je volkomen gebruiksefficiënt bezig.

En als de klant alle componenten van MAGNUM Heating aanschaft, geven wij systeemgarantie. Dat kunnen wij doen omdat we alles compleet kunnen leveren. Dan weet de klant ook dat hij kwaliteit koopt.”

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement