Vloerverwarming en ventileren met één vloer

Geplaatst op 12 april 2019 door Redactie

Voor een duurzaam en gezond leefklimaat introduceert Riho Climate Systems: vloerverwarming en ventilatie in één, geïntegreerd in de vloer.

Met ventilatie-vloerverwarming gaat Riho een stap verder. Het resulteert in een constante temperatuurbalans en hoger gevoelscomfort. De betere luchtcirculatie verhoogt de luchtkwaliteit. Het bespaart energie, is zeer duurzaam, ook betreft het materiaalgebruik.

Het hart van de ventilatie-vloerverwarming bestaat uit een ventilatie basisplaat. De verwarmingsleidingen worden hierop gemonteerd. Onder de ventilatieplaat wordt de lucht mechanisch ingeblazen. De lucht wordt verwarmd of gekoeld door de vloerverwarming/vloerkoeling en verlaat de vloer via lijnroosters.

De ventilatie-vloer kan op vrijwel iedere installatie worden toegepast. Het klimaatsysteem is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Bij gebouwen met een groot glasoppervlak realiseert de ventilatie-vloer een structureel beter binnenklimaat. In gebouwen waar standaard WTW-kanalen niet in bestaande plafonds kunnen worden aangebracht, zijn forse energiebesparingen haalbaar, ten opzichte van traditionele systemen. Daarnaast is de ventilatie-vloer zeer geschikt voor projecten met WTW. Het resulteert in een hoger rendement op de inblaaslucht en verhoogt het comfort.