VLA conceptvergelijking biedt leidraad voor een gezond binnenklimaat

Geplaatst op 18 januari 2019 door Redactie

Ieder schoolbestuur wil een gezonde school voor kinderen en leraren. Een gezond binnenklimaat is daarin van groot belang. Op maar liefst 70% van de scholen is de kwaliteit van het binnenklimaat echter ondermaats, terwijl een gezond binnenklimaat de prestaties en vitaliteit van kinderen en leraren kan verbeteren. Dit begint allemaal bij een goed ventilatiesysteem.

De Vereniging Leveranciers Luchttechnische Apparaten (VLA) heeft samen met ingenieursbureau DWA en het Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een vergelijking gemaakt van verschillende ventilatieconcepten om zo bestaande PO en VO scholen te ondersteunen in de keuze voor een passend ventilatiesysteem.

Wouter Wijma (Bestuurslid VLA) vertelt: ”In de conceptvergelijking worden de gebruikelijk toegepaste ventilatieconcepten op een rij gezet, zodat u inzicht krijgt in de verschillende voor- en nadelen. Zo kunt u een gedegen eerste selectie maken van welke systemen u eventueel nader wilt bekijken of uitwerken.” Op de markt zijn verschillende ventilatiesystemen verkrijgbaar voor bestaande scholen.

Er bestaan grofweg vijf ventilatieconcepten. Mits ontwerp, aanleg, gebruik, beheer en onderhoud goed zijn geregeld, garanderen zij een goed binnenklimaat. Welk systeem het beste past bij uw schoolgebouw hangt af van het gebouwtype, de mate waarin u aan het Programma van Eisen Frisse Scholen wilt voldoen en de beschikbare ruimte en aanwezige ventilatievoorzieningen, zoals roosters of afvoer in toiletten.

Maar ook renovatieplannen voor bijvoorbeeld gevels, glas, verlichting of cv en uw specifieke wensen of voorkeuren kunnen de keuze beïnvloeden. Samen met uw adviseur kunt u een evenwichtige keuze maken. Download hier de VLA conceptvergelijking!

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement