Virus-dodende luchtreiniger

Geplaatst op 26 januari 2021 door Redactie

De UVR-M en UVR-Mi doden virussen en bacteriën door middel van UV straling. Het instrument zuigt lucht aan, waarna deze lucht een sterke UV-lamp passeert voordat deze weer uitgeblazen wordt in de ruimte. De UV-lamp zit in het instrument, dus buiten het instrument komt geen schadelijke UV straling.

De UVR-M en UVR-Mi desinfecteren de lucht waardoor verspreiding van ziektes wordt beperkt. De UVR-M en UVR-Mi worden daarom vaak gebruikt in ziekenhuizen, laboratoria, tandarts behandel ruimtes, kantoren en op kinderdagverblijven.

COVID-19 heeft ons geleerd dat goede ventilatie helpt tegen de verspreiding van ziektes. Door continue verse lucht aan te voeren is de kans kleiner dat ziektekiemen in de lucht blijven hangen. Bij CaTeC zien we steeds vaker dat CO2-niveaus worden gebruikt om te bepalen of er voldoende geventileerd wordt ten opzichte van hoeveel mensen een ruimte bezoeken. Voor ruimtes waar onvoldoende geventileerd wordt is de UVR-M of UVR-Mi een aanrader!

Het grootste verschil tussen de UVR-M en de UVR-Mi is dat de UVR-Mi twee lampen gebruikt waar de UVR-M een enkele gebruikt. Daarnaast heeft de UVR-Mi een LCD scherm en geeft deze de verwachte levensduur van de UV lampen aan.