Virtueel warmtepompen installeren

Geplaatst op 16 augustus 2019 door Redactie

Het project virtuele Leermeesters is een lesmodule in Augmented Reality: deze dient als ‘skills set’ voor nieuwe leerlingen en dient als aanvulling op de klassikale theorielessen. De Augmented Reality bril biedt de mogelijkheid van videobellen met de leermeester, die op afstand kan meekijken en bijsturen. Deze meekijkfunctie stelt leermeesters in staat om meer leerlingen op afstand te begeleiden.

Door het toepassen van deze nieuwe lesmethode en technieken worden nieuwe leerlingen geënthousiasmeerd om te kiezen voor de verduurzamingstechniek.

Itho Daalderop werkt samen met bedrijven als The Service Concept, Kalisvaart Technisch Beheer en IW Nederland om een nieuwe lesmodule, virtuele leermeesters, te ontwikkelen. Deze nieuwe lesmethode wordt financieel ondersteund door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Inmiddels heeft The Service Concept de eerste stappen gezet om het installatieproces van de lucht/water warmtepomp HP-S in kaart te brengen. Dit met als doel dit proces te verwerken in augmented reality software zodat straks de monteur de echte wereld gecombineerd met de virtuele wereld kan zien in de Hololens en zo geholpen wordt tijdens de installatie en IBS van de HP-S. Belangrijkste doelstelling van dit project is te onderzoeken of augmented reality toegevoegde waarde kan hebben. Nu zijn de 3D modellen bewerkt en is de productie van de (3D) content afgerond. Hier een sneakpreview van de bewerkte 3D modellen.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement