Villa Hartenstein in ere hersteld

Geplaatst op 15 maart 2019 door Redactie

“Faalkosten tot nul reduceren. Het kan met het hoogwaardige kunststof leidingsysteem TECEflex”, aldus Robert Spijkers, projectleider bij Romijnders installatiebedrijf. Dit all round installatiebedrijf heeft onlangs zowel de werktuigbouwkundige als elektrotechnische installaties vervangen bij het Airborne Museum. Dit museum is gevestigd in het rijksmonument Villa Hartenstein, gebouwd in 1865. De villa heeft een rijke voorgeschiedenis vol allure. Het begon als buitenplaats en ontwikkelde zich vervolgens tot herberg in 1728. In september 1944 speelde het een belangrijke rol als hoofdkwartier van de Britse luchtlandingstroepen onder leiding van generaal-majoor Roy E. Urquhart.

Copyrights: Airborne museum

Voor de installatiewerkzaamheden in Villa Hartenstein maakte Romijnders gebruik van het leidingsysteem TECEflex. Robert Spijkers: “Wij gebruiken TECEflex nu full time sinds 2013. Voor die tijd gebruikten wij meerlagen buizen van andere merken, waarbij wij regelmatig lekkages hadden. Vooral bij het werken onder de vloer ontstonden problemen met de fittingen door zand, vuil en gedoe met het rubber in de fittingen. Daardoor kregen wij te maken met hoge faalkosten en ontevreden opdrachtgevers. Wij zijn destijds overgegaan op TECE, puur vanwege de hoge kwaliteit. Zowel voor de robuuste meerlagen buis, als de messing fittingen. De fittingen zijn absoluut hufterproef en overigens voor zowel cv, tapwater, gas en gekoeld water toe te passen. Het leidingsysteem is wel duurder en de verwerking kost iets meer tijd. Daar staat tegenover dat de faalkosten tot nul zijn gereduceerd en wij hebben nog nooit een technisch probleem of lekkage gehad. In het begin was er wel enige weerstand bij onze monteurs. Dat had met gewenning te maken. Eenmaal overtuigd zagen zij ook in dat het werken met TECEflex probleemloos geschiedt en dat de kwaliteit constant en hoog is.”

 

Grote diameters, veel leidingwerk

Robert Spijkers vervolgt: “Normaal werken wij met diameters tot en met 32 mm. Bij het Airborne museum is echter een grote hoeveelheid leidingwerk toegepast met diameters tot en met 50 mm. Om 50 mm te persen biedt TECE de mogelijkheid om tegen zeer schappelijke prijzen persmachines te huren.

Voor de warmteafgifte zijn ventilatorconvectoren toegepast die samen met het leidingwerk achter de wandbetimmering zijn geïnstalleerd. Bij deze situatie zijn solide verbindingen heel belangrijk. Bovendien heeft het toepassen van kunststof leidingwerk voor de gekoeld waterleidingen als bijkomend voordeel, dat het leidingwerk niet kan rotten, als de isolatie beschadigt en er condens ontstaat. Het werken met een universeel leidingsysteem voor zowel verwarming, gekoeld water als tapwater geeft praktisch gezien alleen maar voordelen. Dus mijn stelling is: liever kwaliteit. Dat verlaagt faalkosten en elimineert risico’s.”

Al sinds 1900: Romijnders

Romijnders is in 1900 begonnen als dorpssmederij, maar inmiddels uitgegroeid tot landelijk opererend full service installatiebedrijf, zowel voor de zakelijke als particuliere branche. Kwaliteit, vakbekwaamheid en duurzame oplossingen zijn de speerpunten van Romijnders.

www.romijnders.nl
www.tece.nl

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement