Vijf genomineerden voor WKO Duurzaamheid Award 2018

Geplaatst op 12 november 2018 door Redactie

Tijdens het Nationaal Symposium Gebruikersplatform Bodemenergie op 22 november aanstaande vindt de uitreiking plaats van de WKO Duurzaamheid Award 2018. De NVDO en het Gebruikersplatform Bodemenergie organiseren samen het Nationaal Symposium Gebruikersplatform Bodemenergie. Tijdens die event wordt voor het vierde jaar op rij de WKO Duurzaamheid Award uitgereikt. Marktpartijen hebben dit jaar 15 kandidaten voorgedragen. Uit die inzendingen selecteerde de jury 5 eindgebruikers voor een nominatie.

De jury heeft de volgende mensen genomineerd:

- Wim Verdonk, hoofd technische dienst bij NIOO-KNAW
- Fred Ekhart & Nardie Kemp, gebouwbeheerder/technisch projectspecialist bij de Rabobank
- Bart van Meurs, productontwikkelaar bij Koppert-Cress
- Henk van der Steen, coördinator technische zaken bij Hogeschool Leiden
- Thijs Meulen, energiecoördinator/beleidsmedewerker duurzaamheid bij de TU/e
De jury bestaat uit Rinske de Jong (RVO), Wouter Wienk (RVO), Roger Ravelli (RVO) en Dick Westgeest (GPB).

Bijdrage aan doelstellingen in Energieakkoord

De genomineerden zetten zich allen met veel toewijding in voor hun wko-systeem. Daarnaast delen zij hun kennis zeer actief. Zo helpen zij het imago van warmte- en koudeopslag verbeteren én zorgen zij er mede voor dat bodemenergie bijdraagt aan de doelstellingen in het Energieakkoord. De WKO Duurzaamheid Award 2018 wordt uitgereikt door Richard Tieskens, directeur van het Rijksvastgoedbedrijf

Rijksvastgoedbedrijf richting EnergieNeutraal

De NVDO en het Gebruikersplatform Bodemenergie organiseren samen het Nationaal Symposium Gebruikersplatform Bodemenergie om het belang van duurzame warmte-koude opslag (wko) stevig uit te dragen. Het evenement vindt plaats in het zeer duurzame hoofdkantoor van verzekeraar a.s.r. in Utrecht. Tijdens de bijeenkomst zijn er inhoudelijke presentaties van experts, zoals Nicole Hardon van RWS over het beschermen en benutten van de bodem. Jan Mimpen van het Rijksvastgoedbedrijf vertelt welke rol bodemenergie speelt voor zijn werkgever. Hoe past het Rijksvastgoedbedrijf warmte-koude opslag toe in zijn verduurzamingsplan richting EnergieNeutraal? Verder delen ervaringsdeskundigen de laatste innovaties en ontwikkelingen op het gebied van bodemenergie.