Viega Seapress versnelt en vereenvoudigt installatiewerk aan boord van schepen

Geplaatst op 31 juli 2018 door Redactie

Met Viega Seapress biedt Viega Nederland een buisleidingsysteem dat speciaal voor scheepsbouwtoepassingen werd ontwikkeld. Het systeem voldoet aan hoge materiaaleisen en kan dankzij de koude perstechniek eenvoudig, veilig en snel worden geïnstalleerd.
Dit product kenmerkt zich door toepassing van de koude perstechniek. Buisleidingen worden hierbij niet door middel van lassen of groefverbinding, maar met een persfitting en persmachine met elkaar verbonden. De koude perstechniek kent een aantal belangrijke voordelen. Zo kan er met fitting en persmachine sneller worden gewerkt. In enkele stappen is de verbinding een feit: insteken, persen en klaar. Voor een verbinding is dan ook geen lasinstallatie meer nodig. Afhankelijk van de maatvoering kan zo met Viega Seapress tussen 30 en 70 procent worden bespaard op montagetijd.

De fittingen van het Seapress-systeem bestaan uit een koper-nikkel-ijzer-legering waaraan een kleine hoeveelheid mangaan is toegevoegd. Deze legering voldoet aan de strenge eisen die aan zeewatertoepassingen worden gesteld.
Deze persmachine maakt bovendien deel uit van de Viega systeemtechniek. Daarmee kan het systeem probleemloos worden gecombineerd met andere Viega systemen aan boord van schepen en offshore-installaties.

Dit product is erkend en goedgekeurd voor een groot aantal toepassingen: brandblusinstallaties, sprinklerinstallaties, perslucht, lens- en ballastsystemen en brandstof- en smeermiddelleidingen. Aangepast aan de brede toepassingsmogelijkheden wordt het systeem geleverd in de maten 15 t/m 108.