Viega prominent op VSK 2020

Geplaatst op 11 december 2019 door Redactie

Viega Nederland neemt deel aan de VSK, de vakbeurs voor sanitair en installatietechniek die van 4 t/m 7 februari a.s. wordt gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht. Op de Viega stand in hal 8 (standnummer C 010) staan innovaties, intelligente installatietechniek en betrouwbare leidingsystemen centraal.

Eén van de thema’s op de Viega stand is installatiegemak. Een goed voorbeeld daarvan is het Prevista-voorwandsysteem dat in nauwe samenwerking met installateurs tot stand is gekomen. Kenmerkend voor het systeem is het nieuwe kleurenconcept om de montage van Prevista-voorwandelementen te vereenvoudigen. Alle beweegbare en handmatig te monteren onderdelen zijn daarbij geel gekleurd. De installateur herkent zo in één oogopslag wat handmatig kan worden gemonteerd. Op de VSK kan de installateur zelf de voordelen en mogelijkheden van het nieuwe voorwandsysteem van Viega zien én ervaren.

Op de VSK is er verder aandacht voor de innovatieve regeling Viega Fonterra Smart Control. Hiermee zijn verwarmingsgroepen dynamisch en volledig automatisch in te regelen waardoor energie-efficiëntie en kostenbesparingen binnen handbereik komen. Waar verwarmingsgroepen normaal gesproken o.a. op basis van de lengte en verlegafstand van de verwarmingsbuis en het vereiste verwarmingsvermogen worden ingeregeld, werkt Fonterra Smart Control volautomatisch.

Uitgaande van volledig geopende regelventielen meet een actormodule voor iedere afzonderlijke verwarmingsgroep voortdurend de retour-, aanvoer- en ruimte-temperatuur. Met vijf beschikbare meetwaarden kan de juiste ruimtetemperatuur zo continu en automatisch worden geregeld.

Op de stand van Viega is een ruime werkbank aanwezig waar installateurs zelf kunnen werken met onder meer de Viega leidingsystemen Megapress en Viega Smartpress. Het kunststof leidingsysteem Viega Smartpress is speciaal ontwikkeld om drukverliezen in installaties te voorkomen en geschikt voor drinkwater-, verwarmings- én gastoepassingen. De fittingen van het leidingsysteem zijn vervaardigd van hoogwaardig brons en roestvast staal: goed voor een extreem lange levensduur. Het ontwerp van de fittingen is zodanig dat er nauwelijks drukverlies optreedt. Daarmee kan bij het installeren met kleinere leidingdiameters worden volstaan. Als resultaat kan worden volstaan met minder materiaal en zijn – door de kleinere diameters – kortere wachttijden bij het tappen van warmwater gegarandeerd.

Tenslotte wordt op de Viega stand uitgebreid stilgestaan bij het hygiënisch installeren van drinkwaterinstallaties.