Viega nummer 1 toeleverancier leiding-systemen voor W-installateurs

Geplaatst op 08 november 2018 door Redactie

Uit onderzoek van BouwKennis naar de klanttevredenheid onder W-installateurs en adviseurs komt Viega als nummer 1 naar voren in de productgroep Leidingsystemen. In het totaaloverzicht van alle productiegroepen scoort Viega als tweede.

De BouwKennis Marketing Score Card Klanttevredenheid Installatie peilt bij installatiebedrijven en adviseurs de klanttevredenheid met de belangrijkste fabrikanten en handelaren in de sector.

Toeleveranciers worden hiervoor verdeeld in productgroepen en beoordeeld op twaalf belangrijke criteria, zoals prijsstelling, productkwaliteit, professionaliteit van de organisatie, innovatief vermogen, betrouwbaarheid, adviesvaardigheid, service, levertijd en duidelijkheid van de documentatie.

Uit deze doormetingen zijn tevredenheidscijfers gerold, waarin duidelijk wordt hoe Viega in de productgroep Leidingsystemen scoort ten opzichte van haar concurrenten. Fabrikant Nefit (cv-ketels) krijgt dit jaar de hoogste klanttevredenheidsscore onder W-installateurs.
Voor Viega is de nummer 1 positie in de productgroep Leidingsystemen een fraaie bekroning voor de activiteiten op dit gebied en voor de vele innovaties. Het recent geïntroduceerde Smartpress leidingsystemen is daar een sprekend voorbeeld is.

Viega Smartpress is momenteel hét kunststof leidingsysteem en is speciaal ontwikkeld om drukverliezen in installaties te voorkomen. Het leidingsysteem is geschikt voor drinkwater-, verwarmings- én gastoepassingen. De Viega Smartpress-fittingen zijn vervaardigd van hoogwaardig brons en roestvast staal: goed voor een extreem lange levensduur. De fittingen hebben voor een betrouwbare verwerking geen O-ring nodig waardoor het tijdrovend kalibreren vervalt en de O-ring niet onbedoeld kan worden beschadigd bij het insteken van de buis. Een snelle installatie gaat zo hand in hand met veiligheid.

De nummer 1 positie in de productgroep Leidingsystemen van de BouwKennis Marketing Score Card Klanttevredenheid toont tegelijkertijd de waardering van de markt voor de aanpak die Viega nastreeft: open, deskundig, kwalitatief hoogwaardig en met oog voor de wensen en eisen van klanten.