Viega en Wilo slaan handen ineen bij webinar circulatieleidingen

Geplaatst op 05 mei 2017 door Redactie

De circulatieleiding voor warm tapwater wordt steeds vaker toegepast. In grotere woningbouwprojecten, maar ook bij hotels, renovatie of herbestemming van leegstaande kantoren vormt de ringleiding voor tapwater en de bijbehorende techniek een belangrijke uitdaging. Een goed ontwerp en correcte uitvoering bepalen het tapwatercomfort, maar hoe gaat dit zo energie-efficiënt mogelijk? Viega en Wilo organiseren hierover op 18 mei a.s. een gratis webinar.

Circulatieleiding

Circulatieleidingsystemen laten het warme water voortdurend in de warmtapwaterinstallatie circuleren en worden onder meer ingezet in de stapelbouw. Het circulatiesysteem bestaat uit ringleidingen en/of deelringen waarin warm water circuleert en uittapleidingen waarmee het warme water naar de kranen van bijvoorbeeld douche, bad, wastafel en keuken wordt gevoerd. In veel gevallen valt de keuze op een circulatiesysteem primair om comfort-overwegingen. Dat comfort uit zich bijvoorbeeld in de korte tijd die verloopt (wachttijd) tussen het opendraaien van het tappunt van warmtapwater (kraan) en het bereiken van de maximale temperatuur aan het tappunt. Maar naast comfortredenen kan het warmwatercirculatiesysteem ook uit energetisch en economisch oogpunt het meest aantrekkelijke alternatief zijn. Daarvoor moet echter wel aan een aantal spelregels worden voldaan.

In dit webinar knopen specialisten en ervaringsdeskundigen de theorie aan de praktijk, tot op componentniveau. Welke oplossingen biedt de techniek zodat de circulatieleiding vooral comfort en energiebesparing oplevert in plaats van klachten over drukverlies, onvoldoende warmte of zelfs legionella. De uitleg wordt gedaan aan de hand van twee concrete cases, waarbij leidingsysteem, drukverhoging, doorstroming, rol van de pomp, de appendages en de inregeltechniek ter sprake komen.

Aan het woord komen onafhankelijk adviseur op het gebied van drinkwaterveiligheid Oeds Kuipers, directeur Kuipers Drinkwater Security. Namens Viega en Wilo treden Rober van Oosterwijk respectievelijk Hans Klopper op als ervaringsdeskundigen.
Dit webinar is interessant voor installatie-adviseurs, installatiebedrijven, opdrachtgevers, overheid, corporaties, aannemers, bouwadviesbureaus.

Meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden is te vinden op de website van Viega of via de speciale aanmeldpagina.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement