Viega biedt oplossing voor tekort aan installateurs

Geplaatst op 14 december 2017 door Redactie

Efficiency centraal thema op VSK-stand Viega Nederland

Viega Nederland neemt deel aan de vakbeurs VSK die van 6 – 9 februari in de Jaarbeurs Utrecht wordt georganiseerd. Centraal thema op de stand is efficiency. Viega grijpt de beursdeelname daarmee aan om in te spelen op de schaarste aan vakmensen. In plaats van bij de pakken neer te zitten, zet Viega liever in op snel en eenvoudig te installeren productinnovaties om personeelstekorten in de bouw op te vangen. Voorbeelden daarvan, zoals Viega Smartpress en Megapress
S XL, presenteert het bedrijf tijdens de vakbeurs.

Viega biedt met haar productprogramma al sinds jaar en dag een oplossing om in kortere tijd meer installatiewerk te verzetten. De kwalitatief hoogwaardige materialen zijn snel en efficiënt te installeren. Het nieuwe Megapress S XL en het voor drukverlies geoptimaliseerde leidingsysteem Viega Smartpress zijn daar goede voorbeelden van. Beide systemen worden op de Viega stand (hal 8, stand C010) tijdens de VSK gepresenteerd.

Viega Smartpress

Het kunststof buisleidingsysteem Viega Smartpress maakt het werken dankzij innovatieve fittingen en tal van intelligente systeemonderdelen nog eenvoudiger. Dat wordt gecombineerd met extreem lage drukverliezen en optimale doorstromingseigenschappen van de fitting. Deze kenmerken zijn te danken aan de bijzonder constructie van de roestvast stalen en bronzen fittingen.
Waar andere fittingen van kunststof of messing een steunlichaam met O-ring hebben, wordt de Viega Smartpress-fitting geleverd zonder O-ring. Door het ontbreken hiervan wordt het ontbramen en kalibreren van de buiseinden overbodig. Dat bespaart tijd en voorkomt lekkage als gevolg van een verschoven of door een braam beschadigde O-ring.
Snelheid wordt ook bereikt doordat met Viega Smartpress één systeem kan worden toegepast voor verwarmings-, sanitair- én gasinstallaties.

Megapress S XL

Dat op meerdere fronten tijdwinst te boeken is, bewijst Viega tijdens de VSK met de presentatie van Megapress S XL. Hiermee kunnen nu ook dikwandig stalen buizen in de afmetingen 2½, 3 en 4 inch in enkele seconden en zonder vlam- en brandrisico veilig en betrouwbaar worden verwerkt. Direct na het persen kan de Megapress S XL-verbinding al volledig worden belast.

Voor het persen wordt gebruik gemaakt van de installatievriendelijke Viega perskrachtversterker. In enkele seconden zijn de verbindingen zo een feit. Afhankelijk van de afmeting bedraagt de tijdbesparing die zo wordt bereikt ten opzichte van lassen maximaal 80 procent. De Pressgun-Press Booster is bovendien zeer comfortabel in gebruik: een gering gewicht, schouderband en ergonomisch gevormde handgreep maken het werken net zo veilig als eenvoudig. Zo wordt ook op grotere werkhoogten of in kleine ruimten het installeren van de buisinstallatie tot en met 4 inch aanzienlijk eenvoudiger en lichter.