VIDEO: Natuurlijke ventilatie voor woontoren Polaris in Groningen

Geplaatst op 19 februari 2020 door Redactie

De Polaris woontoren in Groningen illustreert als geen ander hoe het binnenklimaat ook in hoogbouw naar een hoger niveau kan worden getild.

De wijk Paddepoel in Groningen wordt volgebouwd met moderne studentenwoningen. De wijk ligt pal naast de Zernike campus waar de RUG en Hanzehogeschool samenkomen. De toren is aardbevingsbestendig gebouwd en heeft een aansluiting op Warmtestad van de gemeente Groningen. In samenspraak met de betrokken partijen heeft Duco het complete gebouw voorzien van vraaggestuurde natuurlijke ventilatie op basis van CO2- en vochtsturing

Aan de toevoerzijde bleek het ventilatierooster SkyMax ZR dé aangewezen oplossing. Bij dergelijke projecten, die gelegen zijn in een druk woon- of werkgebied, is akoestiek veelal een essentieel onderdeel binnen de ventilatietoevoer. Het ventilatierooster SkyMax ZR heeft niet alleen een geluiddempend karakter, maar ook een gunstige invloed op de energieprestatie.

Voor een efficiënte luchtafvoer werd gebruik gemaakt van de DucoBox Silent. Deze mechanische ventilatiebox verzekert een perfecte luchtkwaliteit in elke ruimte door vervuilde en vochtige lucht op een uiterst stille manier af te voeren.