Verwarmen en koelen met ventilatielucht? Zo werkt het

Geplaatst op 21 juni 2022 door Redactie

Verwarmen én koelen met ventilatielucht. Je hoort het steeds vaker. Maar hoe werkt dat nu precies? Wanneer pas je het toe? En hoe zit het met de installatie? In dit artikel geven we je aan de hand van het met een VSK-bekroonde ventilatiesysteem Zehnder ComfoClime en ThermalShield de antwoorden. Zo weet jij precies wat de voor- en nadelen zijn, ook voor jouw klant.

Altijd verse lucht in huis

Wat doet de combinatie ComfoClime + Termal Shield? Daarvoor gaan we eerst even terug naar de klassieke lucht-lucht warmtepomp. Die kennen we allemaal: ze koelen en verwarmen de bestaande lucht. Zehnders ComfoClime lucht-lucht warmtepomp doet dat ook, maar gaat een stap verder: die haalt de verse buitenlucht naar binnen! Die wordt eerst perfect op temperatuur gebracht. Daarna verspreidt het nieuwe (geïsoleerde) luchtverdeelsysteem Thermal Shield de verse lucht over de kamers. Zónder onderweg energie te verliezen. Zo is de lucht in huis altijd gezond en comfortabel. Op een warme zomerdag, maar ook als het vriest dat het kraakt.

Installatie? Geen vuiltje aan de lucht

De totale installatie is Plug & Play! Een groot voordeel als je tijd schaars is. Als installateur zet je de ComfoClime moeiteloos op de ComfoAir Q ventilatie-unit met het meegeleverde verloopstuk. Daarna wordt er een condensvrij luchtverdeelsysteem gemaakt. Dat gebeurt door de (kant-en-klare) voorgeïsoleerde onderdelen van de Thermal Shield in elkaar te schuiven. Lijmen is niet meer nodig en dat bespaart tijd. Ook het onderhoud is praktisch: de verwisselbare onderdelen zijn goed bereikbaar. De ventilatiekanalen zijn corrosie- en temperatuurbestendig. Ze hebben een gladde binnenhuid (Clinside). Dat betekent minder stofafzetting waardoor ze ook makkelijk schoon te maken zijn.

✓ Eenvoudige en snelle installatie ✓ Uniek in de markt
 ✓ Kant-en-klare onderdelen ✓ Matcht met alle CA-Q modellen
 ✓ Makkelijk in onderhoud  ✓ Duurzaam geproduceerd

Lees meer over de Zehnder ComfoClime en ThermaShield