Vertrouwen en kwaliteit vormen pijlers voor succes

Geplaatst op 04 februari 2019 door Redactie

Cevetech is een technische groothandel voor de professionele installateur. Sinds de oprichting in 2010 heeft Cevetech een stevige positie in de markt ingenomen. Technische dienstverlening en logistieke ondersteuning in optima forma. Een onderneming die op basis van vertrouwen en kwaliteit een groot vast klantenbestand heeft.

De laatste jaren kende Cevetech een behoorlijke groei en dat leidde ertoe dat er onlangs een spiksplinternieuw pand aan de Smaragd 600 in Dordrecht in gebruik werd genomen. De verhuizing werd, dankzij de inzet van alle medewerkers, tijdens de zomer binnen twee weken gerealiseerd. Het nieuwe pand is 3x zo groot als het oude en heeft een 12 meter hoog magazijn van 2150 vierkante meter en een kantoorruimte van 330 vierkante meter. Loadingdocks dragen ertoe bij dat de dienstverlening op een nog hoger peil is gekomen. Het nieuwe pand met vloerverwarming, zonnepanelen en warmtepompen is energieneutraal. Nul op de meter dus, zoals je dat van een onderneming die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan mag verwachten.

Mensen maken het verschil

Michel Fortuin, commercieel directeur, is ervan overtuigd dat de betrokkenheid van alle medewerkers het fundament onder het succes is. “Natuurlijk moet je er voor zorgen dat je kwalitatief hoogwaardige producten in je assortiment hebt en dat je logistiek je zaakjes voor elkaar hebt, maar zonder het enthousiasme en de betrokkenheid van al onze mensen was dit niet mogelijk geweest. Mensen maken het verschil."

“We zijn heel flexibel en kunnen snel schakelen. Onze klanten, de middelgrote en kleine professionele installateurs, weten dat.”

” Cevetech is een relatief kleine groothandel en daar zit een belangrijk deel van de kracht van het bedrijf. “We zijn heel flexibel en kunnen snel schakelen. Onze klanten, de middelgrote en kleine professionele installateurs, weten dat. We hebben een transparante organisatie en werken met korte lijnen. Klantenbinding is voor ons een groot goed.”


Klantspecifiek

Cevetech levert klantspecifiek. “Het assortiment is groot met uitsluitend producten en systemen van A-leveranciers. Belangrijk is het klantspecifiek leveren waardoor wij de installateur prima kunnen ontzorgen. Van, bij wijze van spreken, 4 tot 80 onderdelen in een doos. Altijd alles bij de hand wat je nodig hebt, waardoor het optimale rendement wordt behaald.” Het bedrijf werkt met eigen chauffeurs en eigen vrachtwagens. Michel Fortuin: “Het logistieke verhaal in eigen beheer houden, is een bewuste keuze die past bij onze visie hoe om te gaan met onze klanten.”

Giesbers InstallatieGroep

Giesbers InstallatieGroep is een totaal W-installateur, heeft alle installatietechnische disciplines in huis en doet al jaren zaken met Cevetech. Edwin Boon, algemeen directeur, is bijzonder ingenomen met de manier waarop Giesbers en Cevetech samenwerken. “Heel belangrijk voor ons dat je weet wat je aan elkaar hebt. Zij luisteren naar ons en passen desgewenst hun proces aan op onze wensen. Ze leveren just-in-time, klantspecifiek en dat biedt ons veel voordelen.

“Het assortiment is groot met uitsluitend producten en systemen van A-leveranciers.”

Er is regelmatig overleg over producten en leveranciers. Wat doen we wel, wat niet en waarom? Ook kent Cevetech een grote mate van flexibiliteit en dat is voor een belangrijk deel te danken aan de relatief kleine organisatie waardoor de lijnen kort zijn. Zij kennen ons en wij hen. Dat noem ik toegevoegde waarde. Kijkend naar het partnership met Cevetech zou ik zeggen: 1 + 1 = 3, en daar plukken we beiden de vruchten van.”

DeLonghi en Quinn

Cevetech is exclusief DeLonghi importeur en leverancier voor radiatoren in Nederland. DeLonghi is een van de grootste en modernste producenten in Europa. Vanaf begin dit jaar levert Cevetech ook Quinn radiatoren uit voorraad. Quinn Radiators is een toonaangevende fabrikant van radiatoren met een ronde bovenkant.

Toekomst

Cevetech kende, zoals eerder vermeld, een forse groei. Michel Fortuin: “We hebben nu 14 medewerkers en ik verwacht dat we over een paar jaar rond de 20 zitten. Kijk, groeien is prima maar er komt ongetwijfeld een moment dat je je moet afvragen hoe groot je wil en kan worden zonder dat je afbreuk doet aan je flexibiliteit en je logistieke prestaties. Zeker is in mijn optiek wel dat er op logistiek gebied nog het nodige zal veranderen. Verder komt de focus steeds meer te liggen op duurzame producten en installaties. Onze taak is de installateur zo goed mogelijk te faciliteren, zowel met producten en systemen als met kennis en service. En daar gaan we voor.”

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement