Versnellen, verbeteren …. samen stappen zetten!

Geplaatst op 18 juli 2022 door Redactie

Viessmann: ‘We create living spaces for generations to come’

Het zal u niet zijn ontgaan: Viessmann investeert de komende drie jaar 1 miljard euro in groene klimaatoplossingen. Met die investering breidt Viessmann niet alleen haar productievoetafdruk en haar R&D laboratoria uit, maar zet hiermee ook noodzakelijke stappen op weg naar een energieonafhankelijk Europa. Want dat is om meerdere redenen hard nodig.

Viessmann neemt, als grote speler in de markt, haar verantwoordelijkheid als het gaat om het bestrijden van de klimaatverandering. De noodzaak is evident en als pionier en technologische gangmaker pakt Viessmann haar rol, al decennia lang. Niets nieuws onder de zon, maar het moet sneller en Viessmann komt met een realistisch plan om de uitstoot tot nul terug te dringen.

Voorbeeld

Het fundament voor dit plan kent vier pijlers. Als bijna vanzelfsprekend geeft Viessmann zelf het goede voorbeeld door de eigen productie te optimaliseren (2035: productie CO2-vrij) en op de tweede plaats gaat het om oplossingen voor huiseigenaren en gebouwbeheerder waarmee zij onder meer door warmtepompen een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van fossiele brandstoffen kunnen leveren.

“Viessmann komt met een realistisch plan om de uitstoot tot nul terug te dringen.”

Daarnaast gaat Viessmann, als pleitbezorger, veel tijd en energie steken in het ‘meenemen’ van andere partijen en groepen en als vierde punt: het betrekken van (semi)overheid op weg naar nul uitstoot. Een ambitieus plan? Zeker. “Maar”, zo vertelt Willemijn Overmaat Marketing Manager Viessmann, “wel allemaal gebaseerd op de realiteit. De doelen zijn helder en dit gaat over de weg er naar toe. Al eerder heeft Viessmann aangegeven dat het anders moet en ook anders kan. Daar wordt ook al jaren hard aan gewerkt, maar we komen nu in een fase dat er versneld moet worden. En dat kan, zo is onze overtuiging. Wij willen en kunnen, maar hebben daar ook anderen voor nodig.”


Integrale aanpak

Het gaat natuurlijk al lang niet meer om het sec aanbieden van kwalitatief hoogwaardig duurzame producten. Ook niet bij Viessmann. Komen met integrale oplossingen waardoor je op meerdere fronten voordeel kunt behalen, dat is de essentie binnen het verhaal van Viessmann.

“Natuurlijk praat je over warmtepompen en zonnepanelen, maar steeds belangrijker wordt de samenhang met de totale energievraag in een woning of bedrijf.” 

Een heldere strategie met drie doelen: decarbonisatie door gebruik van hernieuwbare energie, decentralisatie: systemen voor elektriciteits- en warmteopwekkking worden gedecentraliseerd en verbonden met gebouwen en tot slot digitalisering waardoor je met slimme systemen productie en verbruik van energie kunt optimaliseren. Even over dat laatste punt: “Natuurlijk praat je over warmtepompen en zonnepanelen, maar steeds belangrijker wordt de samenhang met de totale energievraag in een woning of bedrijf. Mogelijkheden zien, mogelijkheden benutten … ook op dat punt nemen wij de installateur graag mee. Vaak kan er meer, maar je moet het wel zien. Denken in oplossingen, altijd op basis van de praktijk. Ook als we het hebben over digitalisering.”

Oplossingen

Concepten met warmtepompen, hybride systemen voor woningen en gestapelde bouw, all-electric, cascadesets of vloerstaande ketels … Viessmann biedt een scala aan producten en systemen, gebaseerd op een schat aan ervaring. Willemijn Overmaat: “We zitten nu in een periode waarin het vooral moet gaan over ‘samen optrekken’. Kennis delen en transparantie leidt tot een veel beter rendement en dan hebben we uiteraard niet alleen over omzet maar vooral over de bijdrage die we aan onze planeet kunnen leveren.”
Hernieuwbare energie en toenemend gebruik van elektriciteit om het ook voor onze kinderen en kleinkinderen prettig op deze aarde te houden: het gaat om een formidabele opdracht maar wel een met ongekende mogelijkheden en kansen. Viessmann voelt zich verantwoordelijk en wil een voortrekkersrol (blijven) spelen. Als pionier, als technologische vernieuwer maar vooral als betrouwbare klimaatpartner.

Viessmann Better Together
Tijdens de jubileumeditie van de VSK lanceerde Viessmann de campagne Better Together.
Het platform One Base zorgt er voor dat alle componenten goed samenwerken met als voordelen: gemakkelijker installeren, onderhouden én verkopen dankzij digitale diensten zoals Viguide en Vicare. Comfort binnen handbereik door eenvoudige bediening van het energiesysteem.
Easier to install, easier to sell!

Tekst: Bob de Jong

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement