Verminder kosten en uitstoot met DYNAMICAL®

Geplaatst op 23 maart 2022 door Redactie

Bij Caleffi streven ze ernaar hoogwaardige oplossingen te bieden die voldoen aan de eisen van marktontwikkelingen, normen en milieuoverwegingen.

Door het thermostatisch radiatorventiel uit de 230-serie DYNAMICAL® te combineren met de thermostatische kop uit de 200-serie wordt een uitstekende energie-efficiëntie bereikt, dankzij een verbeterd radiatorbeheer.
Deze toepassing garandeert een reële vermindering van het verbruik van primaire energie: de automatische en dynamische aanpassing van de debieten die door de verwarmingslichamen circuleren, vermindert de kosten en verhoogt het rendement van het gehele systeem.

Een ander voordeel is dat er geen tijd en kosten meer gemoeid zijn met een correcte uitbalancering van het systeem, die gewoonlijk door een systeemtechnicus wordt uitgevoerd.

Of het nu gaat om nieuwe systemen of retrofits, de Europese normen, met inbegrip van de EPBD (Energy Performance of Buildings Directive) en Ecodesign, stellen dat het in evenwicht brengen van hydraulische verwarmings- en tapwatersystemen essentieel is om het warmteverbruik, en bijgevolg de emissies, te verminderen.

Kortom, de combinatie van de DYNAMICAL® en de 200-serie biedt installateurs, ontwerpers en eindklanten voordelen die bij toepassing van traditionele kleppen ondenkbaar zouden zijn.