Verkoop van cv-ketels neemt af

Geplaatst op 18 oktober 2021 door Redactie

De cv-ketel is nog steeds met afstand het meest verkochte warmteapparaat, maar de verkoop nam afgelopen jaar af met bijna 5 procent. Dat blijkt uit de Gasmonitor 2021, een jaarlijks onderzoek naar de aanschaf van warmte-apparaten, zoals de cv-ketel, de warmtepomp en hybride installaties. Natuur & Milieu doet dit onderzoek om te laten zien hoe ver Nederland is met gasvrij wonen. De organisatie maakt zich zorgen over het tempo waarmee huizen verduurzamen. Zeker nu blijkt dat zelfs huizen die beter van een hybride warmtepomp kunnen worden voorzien opnieuw worden uitgerust met een cv-ketel.

In totaal stapten dit jaar 87.000 huishoudens over naar een aardgasvrije techniek of aardgasvrije aansluiting zoals een duurzaam warmtenet. Daar staat tegenover dat er 428.000 cv-ketels zijn aangeschaft. Nieuwbouwwoningen zijn in toenemende mate aardgasvrij (86%), maar in de bestaande bouw blijft de cv-ketel domineren. Lees meer


Reacties

A.j.SWAALEP

17 november 2021 om 12.02 uur

Is het vervangen van Nederlands aardgas door een gassoort uit een ander land niet in het vooruitzicht? Misschien ombouw van oud cv ketel dan voor d hand liggend? De gaswinning stopt duidelijk niet alleen in Nederland alleen Groet, Ab Swaalep.

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement