Verhoog efficiency door koppeling met webshops

Geplaatst op 23 januari 2018 door Redactie

Via websites of speciale webshop kun je bij groothandels tegenwoordig makkelijk door de catalogus bladeren, kun je handig filteren, meerdere afbeeldingen of handleidingen raadplegen, de voorraad bekijken en het winkelmandje vullen. Dankzij de integratie van deze webshops met Acto (Select Online) verloopt de verdere afhandeling van het bestelproces via het ERP-systeem.

De integratie van al deze verschillende webshops in ActoProject en ActoService is gebundeld in Select Online, de webshopintegratie-oplossing van Acto. Select Online ondersteunt 2BA, Hagemeyer, Onexis, Oosterberg, Rensa, Rexel, Solar, Technische Unie en Wasco. Veel Acto-gebruikers werken met deze tool. Daarbij was in principe voor elke groothandel of leverancier een eigen specifieke koppeling nodig.

Met het OCI 4.0 protocol zijn specifieke koppelingen niet langer nodig: iedere groothandel of leverancier die dit protocol ondersteunt, kan gebruikmaken van de OCI-koppeling. Acto ondersteunt vanaf Release 17.30 OCI 4.0, waarmee (deel)selecties naar de Acto-software gestuurd kunnen worden. Dit verhoogt de snelheid van selecteren van materialen. Dit (van oorsprong SAP) OCI 4.0 protocol is universeel. Iedere groothandel of leverancier die dit protocol ondersteunt, kan zo eenvoudig aansluiten op Select Online.

Met Select Online selecteert u eenvoudig de materialen vanuit de webshop van de groothandel / leverancier. Met één druk op de knop zet u de bestelling in gang. Hierbij wordt rekening gehouden met de actuele kortingen en prijsafspraken die u met de leverancier heeft en zijn de prijzen altijd up-to-date. De order komt direct in het ERP-systeem te staan en wordt, afhankelijk van de autorisatie, direct of na goedkeuring van de leidinggevende, als order naar de leverancier verzonden.

Maakt u ook gebruik van de verdere mogelijkheden die Acto ondersteunt, zoals het ontvangen en verwerken van de digitale pakbonnen en facturen? Dan maakt u het plaatje compleet en profiteert u van alle voordelen die digitaliseren biedt!