Verduurzaam 1.000 gebouwen per dag

Geplaatst op 12 oktober 2017 door Redactie

De bouwsector moet meters maken om de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs te halen. De Dutch Green Building Council (DGBC) komt hiervoor met een Deltaplan. Volgens de netwerkorganisatie moeten tot 2050 1.000 gebouwen per dag verduurzaamd te worden.

DGBC presenteerde haar Deltaplan op 28 september tijdens de Dutch Green Building Week. Een week lang stond het thema ‘meters maken voor het klimaat’ centraal. De bouwsector moet namelijk hard aan de slag om internationale klimaatafspraken in 2050 te halen. Daarbij gaat het om CO2-reductie en hernieuwbare energie.

Grote uitdagingen voor bouwsector

Het DGBC-Deltaplan maakt duidelijk dat de bouwsector voor een zeer grote uitdaging staat. Zo moeten alle gebouwen op het vereiste duurzaamheidsniveau komen in 2050. Dit betekent een verduurzaming van 1.000 gebouwen per dag. Kantoren moeten bijvoorbeeld teruggaan naar 50 kWh/m2 daadwerkelijk energieverbruik, dus wat van de energiemeter af te lezen is. Het Deltaplan geeft hiermee invulling aan het vervolg van het Energieakkoord met als doel de utiliteitsbouw Parisproof te maken. In 2018 werkt DGBC het Deltaplan verder uit.

Ondersteuning RVO.nl

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voert overheidsbeleid uit om de gebouwde omgeving te helpen verduurzamen. Dit gebeurt bijvoorbeeld door kennisdeling en routeplanners rond het verplichte C-label voor kantoren in 2023. Of rond de verduurzaming tot bijna energieneutrale gebouwen (BENG). Daarnaast biedt RVO.nl gebouweigenaren mogelijkheden voor financiële ondersteuning.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement