Verbetering efficiency en forse kostenbesparingen door digitalisering

Geplaatst op 11 mei 2016 door Redactie

Op 9 mei jl. ondertekenden Ineke Dezentjé Hamming, voorzitter FME, Titia Siertsema, voorzitter UNETO-VNI, Martin Kreijenbroek, directeur 2BA, en Rien Wabeke, directeur Ketenstandaard Bouw en Installatietijdens tijdens de bijeenkomst ‘Digitalisering in bouw: Fabrikanten aan zet’ een overeenkomst om samenwerking en digitalisering in de bouwketen gezamenlijk vorm te geven.

Dankzij een nauwe samenwerking tussen alle ketenpartners is het mogelijk om de efficiency sterk te verbeteren en forse kostenbesparingen te realiseren. Basis hiervoor is de Uniforme Objecten Bibliotheek die het straks mogelijk maakt om uniforme en uitwisselbare objecten te genereren in CAD-systemen van installatiebedrijven. De toeleveranciers van de installatiebranche gaan nu de productdata aanleveren die hiervoor nodig zijn.

Slimme samenwerking tussen partijen uit de industrie en de installatiebranche

Installatiebedrijven kunnen dankzij de overeenkomst binnenkort gebruikmaken van één uniform informatiemodel waarmee zij probleemloos data kunnen uitwisselen in elke fase van het bouw- en BIM-proces. Tijdens de bijeenkomst van FME en Fedet werden fabrikanten geïnformeerd over de kansen die de Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB) oplevert en de acties die zij kunnen ondernemen om optimaal te profiteren van deze digitaliseringsslag. Volgens FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming moeten meer bedrijven haast maken om processen aan te passen op kansen die Smart Industry biedt voor een sterkere Nederlandse industrie in de toekomst. Het opzetten van de Uniforme Objecten Bibliotheek is een goed voorbeeld van hoe dit wordt opgepakt vanuit de installatiesector.
Voorzitter Titia Siertsema van UNETO-VNI vult aan: 'Het project UOB is een goede uitwerking van een slimme samenwerking tussen partijen uit de industrie en de installatiebranche met als doel elkaar te versterken.'

Lees meer op de website van Uneto VNI

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement