Ventilatieslangen met antibacteriële coating voor schone lucht op school

Geplaatst op 01 april 2021 door Redactie

De maatregelen rondom het coronavirus maken veel mensen op urgente wijze duidelijk hoe snel bacteriën en virussen zich door de lucht kunnen verspreiden. Hoewel er nog volop onderzoek wordt gedaan naar de verspreiding van het coronavirus door ventilatiesystemen, is het al lang bekend dat verschillende bacteriën in vochtige lucht kunnen groeien.

Scholen kwetsbaar

Een mens produceert per uur 30 á 40 gram vocht. Dat is al gauw 1 à 2 liter vocht per persoon per dag. In ruimtes waar veel mensen verkeren, zoals dat op scholen het geval is, is een goede ventilatie dus van belang om het vocht in de ruimte af te voeren. Want vocht kan schimmelvorming veroorzaken, wat kan leiden tot allerlei aandoeningen en ziektes.

Schonere lucht en minder onderhoud

De vorming van schimmel en bacteriën in ventilatiesystemen kan voorkomen worden door de juiste Panflex ventilatieslangen te gebruiken. De ventilatieslangen hebben een antibacteriële coating die bijdraagt aan schone lucht, zonder bacteriën en schimmels. Het op nanozilver gebaseerde systeem zorgt voor veilig en schone ventilatie zonder geur. De milieuvriendelijke, ecologische coating houdt de slangen en de lucht langer schoon. Dit voorkomt allerlei gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, slaapproblemen en longaandoeningen.