Vent-Axia Econiq: nieuwe serie WTW-units

Geplaatst op 10 juni 2024 door Redactie

Vent-Axia Econiq is een innovatieve serie WTW-units die de nieuwste generatie in warmteterugwinningssystemen van Vent-Axia vertegenwoordigt.

De serie is speciaal ontworpen om het ultieme evenwicht te bieden tussen comfort en energiezuinige woonhuisventilatie. De WTW-units onderscheiden zich door hun uitzonderlijk lage energieverbruik, hoog thermisch rendement en eenvoudige bediening, waardoor ze een nieuwe standaard zetten voor moderne ventilatiesystemen.

Kenmerkend voor deze Econiq-serie is het extreem lage energieverbruik, mogelijk gemaakt door de geavanceerde gelijkstroommotoren en de minimale weerstand in de unit. Het uitstekende thermisch rendement zorgt ervoor dat de unit voldoet aan de hoogste prestatienormen.
Met de lancering van de Vent-Axia Econiq-serie bieden ze ook een reeks modellen aan die zijn ontworpen om aan de diversiteit van ventilatiebehoeften te voldoen.

De Econiq 350, 400 en 450 zijn ideaal voor kleine en middelgrote woningen en bieden een luchtdebiet van 350 m³/h tot 450 m³/h. Voor grotere projecten of ruimtes die een hogere luchtverversingscapaciteit vereisen, is Econiq 600 ontwikkeld. Met een debiet tot maximaal 600 m³/h, is deze unit in staat om ook de meest veeleisende ventilatiebehoeften te ondersteunen, waardoor deze ideaal is voor grotere woningen of kleine commerciële toepassingen.

Elk model in de Econiq-serie is zorgvuldig ontworpen om niet alleen te voldoen aan de specifieke behoeften van verschillende projecten, maar ook om installatieflexibiliteit te bieden door middel van de rechts- en linksconfiguraties. Ook zijn alle modellen flexibel aan te sluiten door de aanwezigheid van een boven- en zijaansluiting.