Velu en Opsinox: gelijkgestemde partners

Geplaatst op 09 januari 2019 door Redactie

“Wij waren gericht op zoek naar een partner in Nederland” vertelt Ulrike Lippens, Business Development Manager van het Belgische Opsinox. “Die hebben wij gevonden in Velu. Zij hebben dezelfde salesvisie als wij. Hun aanpak en gedrevenheid sluiten perfect aan op de onze. Sinds 15 november is onze samenwerking officieel een feit.”

Gericht op de installateur

Klimaattechnische groothandel Velu (onderdeel van de Nijburg Industry Group) biedt sinds 1988 innovatieve oplossingen die nauw aansluiten op de steeds hogere eisen die worden gesteld aan ventilatie en een goed binnenklimaat in woningbouw en utiliteit. De producten worden toegepast in nieuwbouw, renovatie en transformatieprojecten. Velu levert bovendien complete systemen (vaste leveranciers zijn Solid Air Climate Solutions en Renson), en verzorgt daarbij technische advisering en ondersteuning, engineering en productie.

“Als leverancier zoeken wij graag de samenwerking met zowel onze afnemers als onze toeleveranciers” zegt Velu’s Sales & Business Development Manager Michel Luesink. “Het doel is altijd om een zo optimaal mogelijke invulling te geven aan het project, gebaseerd op de behoefte en het ambitieniveau van de opdrachtgever. Groot voordeel daarbij is onze eigen fabriek als perfecte back-up als het gaat om maatwerkoplossingen. Naast die eigen productie werken we samen met een selecte groep vaste partners: uiteraard onze zusterorganisatie Solid Air Climate Solutions, en daarnaast onder andere Renson. En sinds kort ook Opsinox. Zodoende hebben we nagenoeg voor elk project de mogelijkheid om totaaloplossingen aan te bieden waarvan alle onderdelen goed op elkaar zijn afgestemd en voldoen aan alle eisen op gebied van regelgeving, comfort en duurzaamheid.”

Opsinox is gespecialiseerd in kwaliteitsoplossingen in rookgasafvoer en ventilatie. “Wij zijn sterk in innovatie” zegt Ulrike Lippens. “De laatste jaren hebben wij enorm uitgebreid, om een breed en compleet scala te kunnen aanbieden aan de installateur. En wij produceren alles zelf, in Nazareth nabij Gent.”

Perfecte aansluiting

Michel Luesink legt uit dat Velu altijd wel op zoek is naar partners, met het oog op totaaloplossingen voor de Nederlandse markt. “Het pakket van Opsinox sluit naadloos aan op wat wij willen bieden, zoals op de systemen van Renson. Zo kunnen we nu bijvoorbeeld het Opsinox Triple Flow systeem aanbieden, een gepatenteerd collectief systeem dat voornamelijk wordt gebruikt in hoogbouw woningbouw, bestaande uit concentrische kanalen, waarin de luchtstromen van zowel verwarmingstoestellen als ventilatiesystemen kunnen worden gerealiseerd. Dit systeem is ideaal te combineren met en aan te sluiten op de Healthbox 3.0 van Renson. Naast kwalitatief hoogwaardig zijn de systemen van Opsinox vooral gericht op ruimte- en tijdbesparing.

Vanuit technisch oogpunt willen we immers altijd mooie systemen maken, maar dit heeft vaak net iets meer ruimte nodig dan dat er bouwkundig mogelijk is. Ruimte voor technische installaties is belangrijk maar schaars, helemaal in appartementen. Door de beperkte beschikbare ruimte worden er nog te vaak concessies gedaan wat betreft de techniek. Met het OpsiVent systeem van Opsinox kunnen we nu een concentrisch schachtkanaal aanbieden voor WTW-installaties, waardoor er niet alleen ruimtewinst ontstaat, maar ook nog eens aanzienlijk op de montagetijd kan worden bespaard. Door de Opsinox componenten toe te passen in onze totaalconcepten voor hoogbouw woningbouw hebben we nu nog mooiere oplossingen voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.”

Innovatief en duurzaam

“Wij weten dat naast prijs en kwaliteit aspecten als ontzorgen en snelle opbouw middels prefab belangrijk zijn” stelt Ulrike Lippens. “Die kunnen wij bieden. Met OpsiVent heeft Opsinox een innovatief product gecreëerd dat de installateur in staat stelt om sneller en efficiënter ventilatiekanalen te monteren. Het luchtdichte systeem beschikt over twee aansluitingen voor de aan- en afvoer van ventilatielucht door middel van een dubbele buis die in de technische schacht wordt aangesloten op ronde spiro-kanalen. Zo wint men tijd en geld bij het plaatsen van verticale kanalen in de schacht: eenmaal beugelen, geen schaar of slijpschijf nodig voor zadelstukken, eenvoudige montage en luchtdichtheid verzekerd met onze EPDM-dichtingsringen. De technische schachtkanalen kunnen tot 50% kleiner gedimensioneerd worden. Met de voortdurend stijgende vastgoedprijzen vertaalt elke gewonnen vierkante meter bruikbare vloeroppervlakte zich rechtstreeks in een grotere rentabiliteit van het project.”

Michel Luesink legt uit dat Velu niet louter als leverancier van losse componenten in de markt actief wil zijn. “Een stuk gedegen advies en een complete ondersteuning zijn de facetten waarop wij ons focussen om voor de opdrachtgever uiteindelijk tot een totaaloplossing te komen.” Om dat te realiseren legt Velu de focus op de producten van Opsinox die ventilatiegerelateerd zijn.

“De eerste gesprekken waren gelijk goed, het klikte meteen” vertelt hij over de band tussen Velu en Opsinox. “Na slechts zes maanden overleg werd de samenwerking beklonken.” Ulrike Lippens: “Er ligt een heel solide basis. Nu gaan we samen verder opbouwen voor de toekomst.”