Veiligheid voor alles!

Geplaatst op 12 december 2017 door Redactie

CoxHYBRID®CLV PP rookgasafvoersysteem in appartementencomplex aan Peppelweg Rotterdam

Het vervangen van oude ketels plus een nieuw rookgasafvoersysteem: vroeg of laat krijgt iedere Vereniging Van Eigenaren (VVE) er mee te maken. Zo ook de VVE Crataegus van het appartementencomplex aan de Peppelweg in Rotterdam. Maar als we het hebben over rookgas dan wil je uiteraard wel dat er, naast de investering, op de eerste plaats wordt gekeken naar de veiligheid voor de bewoners.

“Het gaat echt heel gemakkelijk en nog een stuk sneller dan we dachten”

Want nog steeds gebeuren er teveel ongelukken op dit gebied. Niet nodig en te voorkomen met het CoxHYBRID®CLV PP systeem van Cox Geelen. Een innovatie oplossing die niet alleen de kosten binnen de perken houdt maar ook zorgt voor optimale veiligheid en, niet geheel onbelangrijk, minimale overlast voor de bewoners tijdens de renovatiewerkzaamheden.

Enthousiast

Bert Duyckaerts, product development manager bij Cox Geelen: “Het gaat om een snelle, efficiënte en verantwoorde manier van vervangen door een systeem dat 100% voldoet aan de norm. Geen gesloop, geen breekwerk en een klus die binnen een paar dagen is geklaard. Twee dagen een monteur in de woning en dat was het dan.” Het systeem kan worden gebruikt voor gestapelde bouw met een verdiepingshoogte van 2,6 tot 3,1 meter.

Het systeem wordt vanaf de dakzijde in de schacht gebracht. De op maat gemaakte secties glijden tot de desgewenste diepte naar beneden. Niks zagen, niks breken maar in één arbeidsgang de klus klaren. Niets beugelen, maar een metalen rvs-strip die er voor zorgt dat de pijpsecties op hun plek blijven. Het klinkt eenvoudig, maar is dat ook zo?

“Het gaat om een snelle, efficiënte en verantwoorde manier van vervangen door een systeem dat 100% voldoet aan de norm.”

We nemen een kijkje op het dak van het appartementencomplex waar de monteurs van Technisch Installatiebedrijf Van der Vloed druk bezig zijn. “Het gaat echt heel gemakkelijk en nog een stuk sneller dan we dachten”, zo klinkt het. Directeur Wim van der Vloed is enthousiast: “Dit is het eerste project waarmee we met de CoxHYBRID werken en ik moet eerlijk zeggen, het loopt prima.

En dat komt ook door de goede voorbereiding. Je moet natuurlijk wel weten wat je doet en dan is het voor zo’n eerste project prettig dat medewerkers van Cox Geelen bij de start aanwezig waren.”

Vertrouwen

Tijdens het gesprek in de hal van het appartementencomplex schuift Gerard Hofstra, van de technische commissie van de VVE Crataegus, nog even aan. Ook hij is enthousiast. “Rookgas was en is natuurlijk ook bij ons een issue waarbij veiligheid met hoofdletters wordt geschreven. Wij hebben alle vertrouwen in dit systeem. Alles is gecertificeerd en gekeurd, waardoor het voldoet aan de hoogste eisen. Verder wil ik opmerken dat de samenwerking met Van der Vloed en Cox Geelen prima verloopt.”

Voordeel op lange termijn

Voordelen zijn er zeker ook op de lange termijn: het systeem gaat een ketelleven lang mee en kan op zeer eenvoudige manier worden vervangen. Net zo makkelijk als de buis vanaf het dak er in gaat, kan deze er ook weer uit. Er wordt gebruik gemaakt van recyclebare kunststoffen en ook op dat gebied levert dit systeem van Cox Geelen milieuwinst op.

Specialist in installatietechnische uitdagingen

Voor Van der Vloed is dit de eerste keer dat ze met dit systeem werken, maar zeker niet de laatste keer. Installatiebedrijf Van der Vloed werkt onder meer voor institutionele beleggers en VVE’s en is gespecialiseerd in installatietechnische uitdagingen. Wim van der Vloed: “Wij lopen niet weg voor nieuwe dingen, integendeel. Je moet uitdagingen aangaan als je je wilt blijven ontwikkelen. Wij doen projecten over de hele wereld en dat vraagt om investeren in tijd, energie en mensen. Waarbij de kwaliteit nooit ter discussie mag staan. Fouten maken kan, maar dan los je het op.”

Cox Geelen

Cox Geelen ontwikkelt, produceert en verkoopt diverse rookgasafvoersystemen, muur- en dakdoorvoeren, concentrische systemen en ventilatie producten. Het bedrijf komt met innovatieve oplossingen en daar is het CoxHYBRID systeem een mooi voorbeeld van. Ontwikkeld door de eigen Research & Development afdeling.


Reacties

Dewaelsche & zonen

14 december 2017 om 10.40 uur

Beste,graag hadden wij meer documentatie over uw schoorsteenvoeringen ontvangen Vriendelijke groeten,dank bij voorbaat Roland Dewaelsche

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement