Veilige en gemakkelijke afvoer van condensaat bij verwarmen en koelen

Geplaatst op 13 december 2016 door Redactie

Bij het verwarmen en koelen vormt zich vaak condensaat dat wordt afgevoerd met condenspompen. Met de nieuwe Plavis-serie brengt pompenproducent Wilo een nieuwe serie energie-efficiƫnte, geluidsarme en gemakkelijk te installeren opvoerinstallaties op de markt.

De Plavis-condenspompen zijn bij uitstek geschikt voor het verzamelen en afpompen van condenswater in verwarmings- en klimatiseringssystemen. De installatie is dankzij de efficiënte en rustige motor en de gemakkelijke manier van installeren (Plug & Pump) ideaal voor toepassing bij HR-ketels in woningen.

De Wilo-Plavis range is voorzien van een gelijkstroommotor. Deze hoogefficiënte motor combineert een hoog vermogen met een geringe geluidssterkte en een laag stroomverbruik. Het geluidsniveau is dankzij de rustige loop minder dan 40 dB, vergelijkbaar met het achtergrondgeluid in een stille bibliotheek. Door het compacte, moderne design kan het bovendien uitstekend in de bestaande omgeving worden geïntegreerd.

De toeloopaansluiting heeft aanpasbare inlaten; het deksel en de motor zijn beide draaibaar waardoor een snelle en eenvoudige installatie mogelijk is. Even eenvoudig en ongecompliceerd is het onderhoud van het systeem dankzij een afneembaar onderhoudsdeksel en een ingebouwde terugslagklep.

Het vulniveau van de 1,1 liter reservoir wordt betrouwbaar gecontroleerd door geïntegreerde elektroden. De pomp herkent het niveau van dit reservoir en leegt deze naar behoefte automatisch via een slang met geïntegreerde terugslagklep, die het terugstromen van het afgepompte condensaat voorkomt. Bovendien is het systeem - afhankelijk van de uitvoering - voorzien van een geïntegreerd LED-alarm als optische foutmelding, een akoestisch alarm en een potentiaalvrij storingsmeldcontact. Naast de eenvoudige installatie, de hoge efficiëntie en het geringe geluidsniveau is daarmee ook de hoogste bedrijfszekerheid voor klanten gegarandeerd.