Veilig gasinstallatiesysteem exclusief verkrijgbaar bij Plieger en ThermoNoord

Geplaatst op 21 juni 2017 door Redactie

Plieger introduceert met Alpex-gas® een nieuw kunststof meerlagen leidingsysteem voor gastoepassingen binnen de huishoudelijke installatie. Plieger heeft hiervoor samenwerking gezocht met fabrikant Fränkische Rohrwerke, een begrip als het gaat om meerlagen buissystemen op de Duitse installatiemarkt.

Alpex-gas® bestaat uit een compleet assortiment aan buizen en fittingen in diameter 20 en 26mm. Fränkische maakt hiervoor gebruik van meerlagenbuizen van het type PE-X / Al / PE en werkt met messing fittingen met een rvs pershuls. De fittingen zijn uitgerust met een zichtvenster in de stopring waardoor de installateur voor, tijdens en na het persen kan controleren of de buis volledig in de fitting gedrukt zit. Verder heeft FRÄNKISCHE een geoptimaliseerde binnendiameter in buizen en fittingen, waardoor de drukverliezen op dit systeem tot de kleinste in de markt behoren.

Het leidingsysteem voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen op de Nederlandse en de Duitse installatiemarkt, waardoor het systeem dus ook zonder probleem de KIWA en DVGW certificeringen draagt. Fränkische waarborgt bovendien 10 jaar garantie op productiefouten op alle Alpex-gas® systeemdelen.

Het systeem is exclusief verkrijgbaar bij Plieger en ThermoNoord en vormt een ideale aanvulling op Conel CONNECT, het meerlageninstallatiesysteem voor drinkwater- verwarmingsinstallaties dat met dezelfde persbekken geperst kan worden (F-contour).

Installatie vakbeurs Hardenberg hal 3 stand 314