Vanzelfsprekend. Duurzaam. Plasticvrij.

Geplaatst op 12 april 2022 door Redactie

Jaarlijks komt in Nederland 500 miljoen kilo plastic verpakkingsmateriaal op de markt *). Een groot deel daarvan is wegwerpverpakking. Mengkranenfabrikant Kludi vond dat het om ecologische en economische redenen anders moest. Sinds 2019 investeert Kludi in het omzetten van haar verpakkingsconcepten naar duurzame, volledig plasticvrije alternatieven. In het begin bleef die omschakeling beperkt tot de nieuwe producten. Maar met ingang van dit jaar wordt ook het verpakkingsconcept van de bestaande productlijnen omgezet. Het populaire Pure Function-assortiment gaat hierin voorop. Het Pure Fuction assortiment biedt de stijlvarianten ‘Pure& Easy’, ‘Pure &Solid’ en ‘Pure& Style’.

In plaats van de gebruikelijke plastic zakjes voor het verpakken van kleine onderdelen, gebruikt Kludi uitsluitend biobased verpakkingsmateriaal. Dit materiaal wordt volledig verkregen uit hernieuwbare grondstoffen van biologische oorsprong
Ook in de rest van de verpakking spelen milieuvriendelijkheid en duurzaamheid een centrale rol. Zo worden dozen en transportverpakkingsmateriaal gemaakt van extra stabiel, FSC-gecertificeerd golfkarton.

Kludi werkt uitsluitend met leveranciers van materialen die bijdragen aan haar milieuvriendelijke verpakkingsconcept. Met deze aanpak is het bedrijf een voorloper in de sanitairbranche. Volgens Kludi zijn er in de sanitairindustrie nagenoeg geen duurzamere verpakkingen te vinden.
*Bron: https://www.duurzaam-ondernemen.nl/