Van luxeproduct tot onmisbaar onderdeel van een keuken

Geplaatst op 05 oktober 2018 door Redactie

„De Quooker kraan is al lang geen luxeproduct meer”, geeft Martijn Punt, Marketing directeur Quooker, aan. „Voorheen werd een Quooker-kraan meestal gekocht als er een nieuwe keuken aangeschaft werd, maar nu zien we steeds vaker dat de kraan in een bestaande keuken wordt vervangen door een Quooker. De mogelijkheden worden ook steeds groter. Kijk naar onze nieuwe Quooker CUBE die in september op de markt komt. Daarmee tap je naast kokend, warm en koud ook koel bruisend en gefiltreerd water uit dezelfde Quooker-kraan.”
„De Quooker is veilig, tijdbesparend en energiezuinig. Deze kraan is inmiddels een essentieel onderdeel in veel keukens geworden”, aldus Punt.

Ben jij de installateur van de toekomst?


„De installateur van de toekomst krijgt een steeds meer adviserende rol als het gaat om het verantwoord gebruik van water en energie”, zegt Punt. „De Quooker-kraan past hier heel goed in. Onze kraan is niet alleen makkelijk, hij bespaart ook water en energie. Hoe vaak gebeurt het niet dat iemand een volle waterkoker verwarmt, terwijl hij maar één kopje thee wil zetten? Met het gebruik van de Quooker-kraan zien we meteen het gedrag van mensen veranderen. De waterkoker kan van het aanrecht af, en ze tappen nu alleen de hoeveelheid kokend water die daadwerkelijk gebruikt wordt. Hierdoor wordt er minder water en energie verbruikt. De installateur is voor ons heel belangrijk, omdat hij bij klanten komt met een bestaande keuken. Hij kan bij de vervanging van de waterkraan de klant adviseren. De prijs van de Quooker ligt wel wat hoger dan bij reguliere kranen, maar hij kan uitleggen wat de voordelen van onze kraan zijn. Voor de installateur is het tevens een interessant hoogwaardig product om te verkopen.”

Direct kokend en warm tapwater

Een Quooker-systeem is met drie verschillende reservoirs leverbaar. De PRO 3 voor alleen kokend water, de COMBI die direct kokend water (100 oC), maar ook en warm water (50-60 oC) levert en de COMBI+ die naast kokend water ook gebruikt kan worden als onbeperkte warmwatervoorziening. Alle reservoirs zijn voorzien van een hoog-vacuümisolatie. „Het kokend water uit het reservoir van de COMBI en de COMBI+ wordt gemengd met koud water uit de waterleiding zodat er direct warm water uit de kraan komt. Deze reservoirs besparen energie en water, omdat de koude voorloop gemengd wordt met kokend water. We adviseren de COMBI+ als de afstand van de kraan tot de warmwatervoorziening meer dan 6 meter is. De COMBI kan ingezet worden als er alleen een koudwatervoorziening is. Het is het prefecte alternatief voor een keukenboiler.” Verder is er nog de Quooker Flex met een flexibele slang, voor meer bereik in de spoelbak. Borden kunnen eenvoudig worden afgespoeld, groeten gewassen en de spoelbak kan snel schoongespoeld worden.

Principe van een thermosfles

„Voor het kokend houden van het water in het reservoir is ongeveer 10 W nodig voor de stand by stand”, geeft Punt aan. „Dat komt door de hoog-vacuümisoloatietechniek die we ontwikkeld hebben. Het reservoir bestaat uit een binnen- en een buitenwand met daartussen een vacuüm. Hierdoor is er vrijwel geen energieoverdracht. Het werkt als een thermosfles. De warmte blijft in het reservoir. Het water wordt onder hoge druk continu op 110 oC gehouden. Als het uit de kraan komt is het 100 oC.”

Quooker CUBE

In september is de nieuwe Quooker CUBE leverbaar voor consumenten. „De CUBE zet je naast het Quooker-reservoir in het keukenkastje”, zegt Punt. „Hiermee tap je naast kokend, warm en koud ook koel bruisend en gefilterd water. Dit komt allemaal uit dezelfde kraan. De basis van de kranen is altijd het kokend water. De andere functies kunnen naar wens toegevoegd worden. Nu kunnen de consumenten heel eenvoudig koel bruisend water tappen. Ze hoeven geen plastic flessen meer te kopen. Ook beter voor het milieu.”

Veiligheid

„Een Quooker-kraan is veilig”, geeft Punt aan. „Hij heeft een vaste positie op het aanrecht en kan daarom niet worden omgestoten, zoals dat bij een waterkoker wel het geval is. Ook is er geen snoer op het aanrecht. De uitloop van de kraan is dubbelwandig en wordt niet heet. De straal van het water is niet massief, maar druppelvorming. Mocht je de waterstraal per ongeluk met je hand raken, dan heb je voldoende tijd om je hand terug te trekken, zonder je te verbranden.”
Ontkalken

Iedereen weet dat in kokend water kalk neerslaat. Hoe zit dit bij de Quooker? „Vanuit de duurzaamheidsgedachte zijn alle Quooker-reservoirs makkelijk te openen, zodat het neergeslagen kalk weggehaald kan worden”, legt Punt uit. „Hoe vaak dat moet gebeuren, ligt uiteraard aan de hardheid van het water, maar wij geven aan dat een servicebeurt tussen de 5 en 10 jaar voldoende is.”

Oude kraan eruit, Quooker erin

Het installeren van een Quooker-kraan is eenvoudigweg het vervangen van de oude kraan door de nieuwe kokendwaterkraan. “Er hoeft geen extra gat geboord te worden”, laat Punt weten. “De klant hoeft niet bang te zijn voor extra breekwerk. Mocht het dan onverhoopt toch niet precies passen, dan leveren wij rozetten in diverse afwerkingen.”

Vierstappenplan

Bij de aanschaf van een Quooker-kraan is er een vierstappenplan om te bepalen welk Quooker-systeem het beste bij de eindgebruiker past. De installateur vraagt eerst welke toepassing ze willen: alleen kokend, koud en warm water of ook koel bruisend en gefiltreerd water. Als tweede wordt bepaald welk reservoir hierbij past. Als derde is de vraag welk model kraan iemand wil, en als vierde welke finish, want er is keuze uit diverse modellen en soorten finishes zoals chroom, roestvrij staal en zwart. Er zijn heel veel combinaties te maken, zodat iedereen die kraan kan kiezen die het best aansluit bij zijn of haar wensen.

Partner van de installateur

„We werken als partner samen met de installateurs”, geeft Punt aan. „We maken het graag zo gemakkelijk mogelijk om de kranen te installeren. Zo hebben wij binnenkort diverse

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement