Van het gas af met de Oventrop Regucor energiebuffercentrale

Geplaatst op 17 februari 2020 door Redactie

In Goirle is Francesco Broers van het gas af. Met een Oventrop Regucor buffervat verzamelt hij nu warmte uit diverse alternatieve energiebronnen.

Vier energiebronnen

“De cv-ketel op gas is weg, ik heb de gasaansluiting weg laten halen en ben ook van het vastrecht af,” vertelt Broers in zijn vrijstaande gelijkvloerse woning. “Ik heb nu vier andere energiebronnen. Persoonlijk vind ik hout stoken een goed idee. Ik had in de woonkamer al een cv-houtkachel en nu in de kelder bovendien een pelletketel. Ook staan er zonnecollectoren op het dak, dat is drie. En als vierde is in dit buffervat een elektrisch verwarmingselement geplaatst, maar dat heb ik nog niet aangesloten. Als het goed is komen er nog extra PV-panelen bij.”

Stabiele factor

Francesco Broers heeft gekozen voor een Regucor buffervat van 800 liter. “Dat paste net in de kelder. Een houtkachel of pelletketel kan niet direct op maximaal zoals een gasketel. Om het systeem stabiel en rustig te maken is zo’n Oventrop energiebuffercentrale ideaal. En qua regeltechniek zit alles bij elkaar in de Regtronic.” Broers heeft de Oventrop Regucor aangesloten op twee verwarmingscircuits, een met hoge en een met lage temperaturen. Ook levert de Regucor warm tapwater, onder meer voor twee regendouches.