Vakbekwaamheid installateurs onder druk

Geplaatst op 16 augustus 2016 door Redactie

Uit recent onderzoek blijkt dat een ruime meerderheid van de installateurs voorstander is van een verplichte en mogelijk zelfs strengere, erkenningsregeling.

Vooral als het gaat over gasinstallaties willen ze op deze manier bedrijven uitsluiten die hun zaken niet op orde hebben. Volgens de Onderzoeksraad voor de Veiligheid ontstaan bijvoorbeeld koolmonoxide ongelukken met name door de onhandigheid van klussers en bedrijven die het niet zo nauw nemen met de voorschriften. Het is namelijk opvallend dat er steeds meer ongelukken gebeuren met relatief jonge cv-ketels.
Het kabinet moet nog een beslissing nemen over zo’n verplichte erkenningsregeling. Uneto-VNI en andere branchepartijen zijn in ieder geval voorstanders van een nieuwe, strengere erkenningsregeling.

QBISnl maakt zich als onafhankelijk nationaal kwaliteitsregister van de (duurzame) bouw- en installatietechniek uiteraard sterk voor erkende of gecertificeerde installatiebedrijven. QBISnl heeft tot taak consumenten bewust te maken van het belang van kwaliteit en vakbekwame installatiebedrijven vindbaar te maken.


Reacties

Eimie Rook

16 augustus 2016 om 18.22 uur

Laat ik het deze keer netjes houden. Eerst kleden ze het vak tot op het bot uit, en dan gaan ze het tegen betaling ( uiteraard door de al erkende installateurs, want die gaan in het merendeel serieus om met hun vak) de boel weer opbouwen. In de Engelse taal noemen ze zoiets "a kick in the teeth" Met de hartelijke groeten uit het zonnige Griekenland, Eimie Rook. Install.Bedr. Rook BV Genemuiden

Neerlandverwarming

16 augustus 2016 om 18.16 uur

info@qbisnl.nl Daar klopt niets van in een greep zie ik al 10 bunhazen zelf zonder lager school dieploma echter wij staan er niet op . Met gas.water.koeling. luchtbehandeling erkening en okcv

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement