Vaillant werkt mee aan bouw huis van de toekomst

Geplaatst op 01 april 2020 door Redactie

Celcius, een team van zestig gedreven studenten dat bouwt aan het huis van de toekomst krijgt hulp van Vaillant. De studenten, actief aan de Hogeschool Utrecht, maken een betaalbaar huis dat modulair, circulair, zelfvoorzienend en adaptief is. Vaillant is voorvechter van zulke duurzame projecten en steunt het Celcius team door een warmtepomp, de recoCOMPACT exclusive, te sponsoren.

Celcius is ervan overtuigd dat zij de huizenmarkt in Nederland moet en kan veranderen. Het Celcius huis doet dit jaar mee in de strijd om de Solar Decathlon 2020 prijs. De Solar Decathlon is een wedstrijd waarbij studententeams uitgedaagd worden om efficiënte en innovatieve gebouwen te ontwerpen op basis van duurzame energie. Ook leren zij wat de meerwaarde is van interdisciplinair samenwerken met complexe vraagstukken uit de praktijk. De recoCOMPACT exclusive warmtepomp past perfect in het duurzame plaatje. De pomp heeft een uniek verwarmings- en ventilatieconcept en optimaliseert de luchtstromen in het huis. Vaillant denkt mee over de juiste werking van het systeem en levert de technische kennis, zodat het product goed wordt geïnstalleerd.

Het huis dingt in de Solar Decathlon mee om de prijs voor het meest duurzame huis ter wereld. Het project is genomineerd omdat het complete huis volledig duurzaam is. Het huis wordt bijvoorbeeld geïsoleerd met oude plantenresten. Bovendien vangt het regenwater voor hergebruik op. Het team onderzoekt een leasing concept waarbij materialen niet gekocht hoeven te worden. De wand-, vloer- en plafondelementen kunnen worden opgehangen met een systeem dat is ontwikkeld door de studenten zelf. Het heeft een groene gevel waar vlinders, vleermuizen en insecten in kunnen leven. Het slaat ook energie op om te gebruiken op de momenten dat de zon niet schijnt.

Team Celcius werkt met verschillende groene en innovatieve bedrijven samen om alle elementen in het huis te verduurzamen. Vaillant levert hierin de recoCOMPACT exclusive warmtepomp. Een van de voordelen is de eliminatie van de buitenunit. De recoCOMPACT exclusive is gemaakt voor binnenshuis, waardoor er geen ruimte in de tuin nodig is. Een ander voordeel van deze warmtepomp is dat het een alles-in-één lucht/water-warmtepomp met een warmwaterboiler en geïntegreerde WTW-unit voor ventilatie is. De warmtepomp zorgt voor verwarming, koeling, ventilatie en warmwaterproductie en heeft het Green iQ-label, dat staat voor producten die voldoen aan de hoogste voorwaarden rondom duurzaamheid en intelligent beheer. De unit heeft daarnaast een bijzonder stille werking waardoor de bewoners geen last ervaren van de warmtepomp. Het Celcius team werkt samen met Vaillant en de andere partners om kennis en ervaring uit te wisselen, waardoor de huizenmarkt steeds een stukje duurzamer wordt.


Reacties

Rom Boersma.

2 april 2020 om 22.30 uur

Een goed plan. Modern,innovatief.leerzaam voor een ieder die hieraan meewerkt en toekomstgericht. Maakt de wereld leefbaarder voor ons nageslacht. Veel succes gewenst.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement