Vacuümmeter met draadloze communicatie

Geplaatst op 22 juli 2021 door Redactie

EURO-INDEX introduceert met de Fieldpiece MG44 een handige vacuümmeter, die speciaal is ontwikkeld om het vacumeren van airconditioning, koelinstallaties en warmtepompen efficiënt en eenvoudig te maken.

Het compacte instrument is voorzien van een koppelstuk met een hoek van 45 graden, waarmee het gemakkelijk kan worden aangesloten op servicepoorten in krappe ruimtes, zonder gebruik van slangen.
Zowel de actuele onderdruk als de snelheid van het vacuümtrekken kan direct worden afgelezen op het verlichte display. U kan op eenvoudige wijze een grenswaarde instellen, zodat u wordt gewaarschuwd met visuele en akoestische signalen als het gewenste vacuüm is bereikt.

De MG44 beschikt ook over Job Link. Dit is een draadloos communicatiesysteem, waarmee Fieldpiece instrumenten verbinding kunnen maken met een smartphone of tablet met de Job Link app.
Meetwaarden van diverse Fieldpiece instrumenten kunnen op een afstand tot ruim 100 meter gelijktijdig afgelezen worden en een digitaal meetrapport kan worden gemaakt.
Via hetzelfde communicatiesysteem kunnen de meetwaarden ook centraal worden afgelezen op een Fieldpiece digitale manifold.

Uiteraard kunt u ook bij EURO-INDEX terecht voor periodiek onderhoud en kalibratie van dit instrument.