Uw partner in ventilatie voor BENG/NOM projecten

Geplaatst op 02 mei 2018 door Redactie

Vanaf 1 januari 2020 moet alle nieuwbouw in Nederland bestaan uit Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG). Eén van de eisen van BENG is energiebehoefte – hoe beperk je de energievraag zo veel mogelijk zonder in te leveren op een comfortabel binnenklimaat in een gebouw?

Energiebesparing speelt uiteraard ook een grote rol bij renovatie van gebouwen. Bij zogenaamde Nul op de Meter (NOM)-projecten wordt gezocht naar slimme energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen om het netto energiegebruik van een gebouw terug te brengen tot nul.

Als ventilatiespecialist denkt Ventilair Group Nederland B.V. graag mee over energiebesparende oplossingen voor een optimaal binnenklimaat.

Zo werken zij bijvoorbeeld als partner van BENG Nederland aan het renovatieproject Lindehove in Apeldoorn. Deze serviceflat uit 1973 wordt geheel gerenoveerd en NOM-ready gemaakt. Als gevolg van de renovatie zal het energieverbruik van het gebouw met zo’n 80% gedaald zijn. In de toekomst kan het gebouw volledig Nul op de Meter worden.

Bij de renovatie worden de 180 appartementen in het gebouw voorzien van een ventilatieoplossing met warmteterugwinning. Ventilair Group Nederland B.V. levert als preferred supplier op het gebied van ventilatie de WTW-units, de luchtkanalen, roosters en ventielen.