UNETO-VNI wil langdurig werklozen kansen bieden in installatiebranche

Geplaatst op 18 januari 2018 door Redactie

Voorzitter Doekle Terpstra van installateurskoepel UNETO-VNI wil snel in gesprek met vakbond CNV over het tekort aan technische vakmensen. Volgens Terpstra houdt UNETO-VNI alle opties open om oplossingen te vinden voor de krapte op de arbeidsmarkt. Oók langdurig werklozen krijgen kansen in de installatiebranche. Terpstra reageerde daarmee in het Radio 1 Journaal op 15 januari jl. op uitspraken van Maurice Limmen. De voorzitter van vakcentrale CNV vindt dat bedrijven voorrang moeten geven aan vakmensen uit Nederland.

Terpstra: "De installatiebranche pakt de handschoen graag op. Diverse leden van UNETO-VNI met veel openstaande vacatures willen graag in gesprek met CNV. Wat mij betreft zetten we al onze creativiteit in om zoveel mogelijk langdurig werklozen een kans te geven op een baan in de techniek."

Terpstra wijst erop dat de installatiebranche er al alles aan doet om werkzoekenden voor een baan in de installatiebranche te interesseren. "Gezien de krapte in de sector houden we alle opties open: we kijken naar jongeren, zij-instromers, statushouders en langdurig werklozen die staan ingeschreven bij het UWV. Maar ook vakmensen uit het buitenland bieden we kansen als we de krapte niet in eigen land kunnen oplossen."

De voorman van UNETO-VNI is het niet eens met de kritiek van Limmen op arbeidsvoorwaarden en opleidingsinvesteringen. "In de installatiebranche zijn vaste contracten de norm en er is een prima cao. Werknemers krijgen volop gelegenheid opleidingen te volgen om zich te ontwikkelen."

Bron: Uneto-VNI

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement