Smart home concept store geopend

Geplaatst op 01 maart 2017 door Redactie

Voorzitter van UNETO-VNI Doekle Terpstra, heeft onlangs een bijzonder winkelconcept in Zoeterwoude geopend. In een shop-in-the-shop laat Elektronica-retailer BCC zien, hoe een woning in korte tijd in een smart home kan worden veranderd. UNETO-VNI ziet grote mogelijkheden in smart home toepassingen en heeft daarom samen met een aantal andere partijen het Smart Home Society Platform opgericht. Dit platform gaat actief informeren over de mogelijkheden, die voor veel consumenten nog onbekend zijn.

Smart home is een verzamelnaam voor slimme huishoudelijke producten die via internet communiceren met de bewoner én met elkaar. Een fenomeen met toekomst, volgens Doekle Terpstra: ‘Smart home is een belangrijke ontwikkeling. Het heeft een enorme toegevoegde waarde voor de consument en het is voor iedereen bereikbaar. Daarnaast biedt het kansen voor innovatieve ondernemingen in de elektronicadetailhandel. Winkelbedrijven en installateurs vinden elkaar in allerlei producten en diensten. Synergie binnen onze branche; dat is goed voor de consument en voor de ondernemer.’

Apparaten, systemen en installaties kunnen op steeds meer manieren online met elkaar communiceren. Dat biedt vooral binnenshuis grote mogelijkheden. Denk aan systemen om het huis te verwarmen, verlichten en ventileren, maar ook aan slimme koelkasten, koffiezetters en alarmsystemen. Diverse volgers van de technologiemarkt spreken al van the next big thing, omdat met smart home toepassingen het huis comfortabeler, veiliger, gezonder en energiezuiniger wordt. Toch blijkt uit onderzoek dat meer dan de helft van de consumenten niet weet wat smart home precies inhoudt. Het Smart Home Society Platform moet daar verandering in brengen. Het platform gaat informatie verzamelen, toegankelijk maken en verspreiden om consumenten te overtuigen van de meerwaarde van smart home.

Ga voor meer info naar de website van Uneto-VNI.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement