Uitbreiding ruimtetemperatuurregeling en:key met 'Charged for Life'

Geplaatst op 31 augustus 2017 door Redactie

En:key regelt in elke ruimte de gewenste temperatuur. Als de ruimte niet wordt gebruikt dan verlaagt en:key de temperatuur. Dit geschiedt door de draadloze ruimtesensor, die zelflerend is en bovendien een gebruikersprofiel aanmaakt. Dit bespaart minstens 20% op energie. Nu is en:key ook leverbaar in “Charged for Life”, dus onderhoudsvrij.

Volledig draadloos via EnOcean

En:key bestaat uit een gebruiksvriendelijke ruimtesensor en een ventielregelaar voor op de radiator. Het systeem werkt volledig draadloos via de betrouwbare en veilige EnOcean technologie. Het aanleggen van elektrische voeding is niet nodig, dus ook geen bekabeling en hak- of breekwerk. Omdat de montage eenvoudig en snel gebeurt, zijn de installatiekosten laag, de overlast is minimaal en de verwarming is weer snel in bedrijf.

Uitbreiding met “Charged for Life”

De serie en:key is uitgebreid met twee nieuwe ruimtesensoren en twee nieuwe ventielregelaars. De ruimtesensoren zijn voorzien van drie sensoren voor temperatuur, aanwezigheid en relatieve vochtigheid. De ruimtesensor is uitgevoerd met een tweevoudige voeding. Via de solar cellen en een geïntegreerde energie-accumulator. De energie opslag gaat met twee lithium batterijen.

Draadloze ventielregelaars

De nieuwe MD15-FTL combineert drie functies: aandrijftechniek, ruimtetemperatuurregeling en temperatuursensor. Deze communiceert draadloos met de ruimtesensor. De ventielregelaar kunt u direct op een standaard radiator installeren. De geïntegreerde batterij heeft een levensduur van 3 jaar. Voor een “Charged for Life” gebruik levert Kieback&Peter de MD15-CFL. Deze heeft dezelfde functies als de MD15-FTL, echter is 100% onderhoudsvrij.

Kieback&Peter staat op de Installatie Vakbeurs Hardenberg in hal 2 stand 235.