Uitbreiding programma systeemkoffers van Viega

Geplaatst op 04 november 2022 door Redactie

Viega heeft het programma systeemkoffers verder uitgebreid. Nieuw is de uitvoering met persringen 3/8, 1/2 en 3/4, dekselinzet en kofferinzetstuk voor de persringen. De persringen met scharnierfunctie zorgen ervoor dat ook op ontoegankelijke plaatsen snel en eenvoudig kan worden geperst.

De persringen uit de nieuwe persringset worden aangedreven door de Viega zwenkbek P1 of Z1.
Eén van de voordelen van de persringen is dat hiermee ook op ontoegankelijke plaatsen snel en eenvoudig kan worden geperst. Dat geldt voor het volledige diameterbereik van Megapress van 3/8 tot en met 4 inch. De persringen worden gebruikt in combinatie met alle varianten Viega persmachines.

Snel, veilig en betrouwbaar

Het Megapress-systeem is speciaal ontwikkeld voor dikwandig stalen buizen en maakt het tijdrovend, fysiek belastend en kostbaar lassen overbodig. Een Viega Megapress-verbinding is in enkele stappen een feit: buis op de gewenste lengte zagen, ontbramen, de leiding reinigen, de verbinding monteren en persen - klaar! Dat werkt 60% sneller en efficiënter en zorgt tegelijkertijd voor een duurzame en veilige verbinding. Bovendien zorgen de fittingen met Viega SC-Contur ervoor dat een verbinding die per ongeluk wordt vergeten, bij een dichtheidstest onmiddellijk zichtbaar wordt. Net als bij andere Viega systemen geldt dus ook hier: niet geperst = niet dicht.

Breedste programma op de markt

Het Megapress-systeem leent zich voor uiteenlopende stalen buizen - verzinkt, industrieel gelakt of gecoat in de maten 3/8 t/m 2 inch en van 2 t/m 4 inch. Het systeem wordt geleverd in drie uitvoeringen: Megapress S, Megapress S XL en Megapress G voor gasaansluitingen.

Het Megapress-programma omvat maar liefst 545 artikelen in 315 verschillende modellen en is daarmee het breedste programma op de markt.