Uitbreiding logistiek serviceaanbod Rexel Nederland

Geplaatst op 09 maart 2017 door Redactie

Rexel Nederland breidt haar logistieke dienstverlening uit met een uniek aanbod: 24/7. Dit betekent dat de klant 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang heeft tot een Rexel-locatie waar hij of zij alle beschikbare producten kan aanschaffen. De nieuw geopende vestiging in Breda is de eerste in de reeks die deze service biedt. Dit jaar verwacht Rexel deze dienst op nog meer locaties aan te bieden.

“De taak van ons allemaal is goed te luisteren naar onze relaties, mee te denken om vervolgens invulling te kunnen geven aan de behoeften. Oftewel, de klant centraal stellen en ontzorgen. De voorraad van de vestiging in Breda is 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar. Wij geven de sleutel van het pand aan relaties die hier interesse in hebben.

Met een pasje naar binnen en met de speciaal hiervoor ontwikkelde app op de mobiele telefoon, kunnen zij winkelen op een door hen gewenst tijdstip. De verdere afhandeling verloopt geheel automatisch.” Aldus Patrick de Kort, vestigingsmanager Rexel Breda.

Uitermate geschikt voor relaties zonder eigen voorraad

Na een uitgebreid onderzoek onder relaties naar de echte behoefte van bestelgemak, bleek dat niet alleen bestellen op elk gewenst moment en de levering op dezelfde dag belangrijk zijn. Gebruik maken van lokale voorraad wanneer het de klant uitkomt kwam regelmatig terug. De verschuiving van werkzaamheden buiten kantoortijden is hiervan de voornaamste reden.

De sterke behoefte aan het afbouwen van eigen voorraad bij relaties was voor Rexel ook een sterk argument om deze innovatieve manier van samenwerken te realiseren.

Online en offline steeds meer 'in-line' brengen

Rexel heeft met deze innovatieve uitbreiding van de dienstverlening de primeur in Nederland en daar zijn zij trots op! Bij de inrichting van deze service is het uitgangspunt de mogelijkheden en voordelen van digitaal bestellen te versterken met de kracht van lokale aanwezigheid. Het combineren van “clicks” en “bricks” zoals het internationaal weleens genoemd wordt, krijgt hiermee een concrete vorm.

Waar kunt u binnenkort ook gebruik van deze dienst?

De eerstvolgende locaties die hybride (bemand en onbemand) worden ingericht zijn Amsterdam (locatie Nieuwe Hemweg) en de nieuw te openen vestiging in Den Bosch.

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement