Twintig procent meer hernieuwbare energie dan in 2018

Geplaatst op 06 september 2019 door Redactie

De hoeveelheid duurzaam opgewekte energie (elektriciteit, warmte en biobrandstof) lag in augustus 20 procent hoger dan de vergelijkbare maand vorig jaar. Van het stroomverbruik kwam in augustus net als vorige maanden ruim 20 procent uit hernieuwbare bronnen. Dit blijkt uit de maandcijfers van energieopwek.nl

Maand op maand ligt dit jaar de productie hoger dan de vergelijkbare maanden het jaar ervoor. Zonne-energie is een belangrijke groeier. Opwekking met biomassa maakt een belangrijk deel uit van het totaal.

De maand kenmerkte zich gemiddeld door veel zon-energie en weinig energie uit windmolens. Maar de verschillen zijn groot. Op 4 augustus was de opbrengst van windenergie verwaarloosbaar (1 miljoen kWh). Zonnepanelen zorgden die dag voor meer dan 25 miljoen kWh aan energie. Dat was bijna de hele dagproductie uit deze beide bronnen.

Lees hier het hele artikel.

Bron: SER (Sociaal-Economische Raad)


Reacties

Henk

10 september 2019 om 08.45 uur

Dit is 20% van het elektriciteitsverbruik van NL. Van het totale primaire energieverbruik is het slechts ongeveer 3%. Dus mooi zulke PR, maar we zijn slechts een heel klein beetje op weg!

Immelmann

9 september 2019 om 09.33 uur

Wat nooit vermeld wordt is dat inmiddels de behoefte aan energie ook toegenomen is. Wordt energie nog toegankelijker en goedkoper blijven we achter de feiten, de opbrengsten aan hollen. Energie moet op de bon.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement