Twice: een dubbele wastafel met functioneel design

Geplaatst op 13 juli 2016 door Redactie

De nieuwe dubbele wastafel Twice van Alape, de in Goslar gevestigde fabrikant van esthetische wastafelmeubelen van geglazuurd staal, combineert een grote functionaliteit met een duidelijk design. Het ontwerp van Sieger design voldoet aan de wens om het wastafelmeubel met zijn tweeën tegelijk te kunnen benutten. Met Twice breidt Alape zijn actuele productportefeuille uit en geeft het een volkomen nieuwe definitie aan de typologie van de dubbele wastafel.

Onze maatschappij verandert continu. Daardoor veranderen ook de behoeften van de mensen in de badkamer. De individuele opvattingen van wat belangrijk is in een badkamer en de verschillende sociale levenssituaties motiveren Alape steeds nieuwe, innovatieve oplossingen te ontwerpen voor wastafelmeubelen. Met Twice heeft Sieger design een functionele en esthetische oplossing voor een dubbele wastafel ontwikkeld. Door perfect afgestemde proporties zijn zowel een royaal wastafelblad voor accessoires als het comfort van twee waterpunten in één wastafel mogelijk. De variant met onderkast brengt extra functionaliteit.

Sieger design

Deze dubbele wastafel – ontworpen voor zowel de particuliere badkamer als voor hotels – overtuigt door zijn royale afmetingen en het rechtlijnige design. Designer Michael Sieger beschrijft de vorm als volgt: "De waskom is van boven gezien rechthoekig, duidelijk van vorm en algemeen. Zijn contour vormt een contrast en toont daardoor een karakteristiek kenmerk." Door deze heldere vormentaal wordt  de wastafel als vanzelfsprekend in de leefruimte van de badkamer opgenomen. Benedikt Sauerland, directeur Industrial Design bij Sieger design, wijst daarnaast op meer bijzonderheden: "In een zachte bocht loopt de waskom weg van de gebruiker en bezit hij zijn grootste diepte bij de verticale kegel, om vervolgens weer met een zachte radius uit te monden in het verticale vlak van de rand van de kraanbank. De lijst van de waskom doet door zijn verschillende breedten aan als een passe-partout – de voorkant is zo smal als mogelijk, de zijkanten hebben een wijdte van 80 millimeter en het kraangedeelte is voorzien van een comfortabel opbergoppervlak voor badkameritems. Door deze asymmetrie ontstaat een silhouet dat qua vorm vol spanning zit."

Varianten

Met geglazuurd staal is het mogelijk deze precieze vormentaal van de wastafel te realiseren. Twice wordt als solitaire wastafel én als variant met onderkast, naar keuze met of zonder boorgaten voor het kraangat, aangeboden. Alle varianten zijn in de serie uitgerust zonder overloop en met een wit geglazuurde afdekkap. Om water te kunnen stuwen is desgewenst een overloop in combinatie met een overeenkomstig schachtventiel verkrijgbaar. Dankzij de uitgekiende vormgeving met zijn hellend, zacht-glooiende vorm, kan al met een klein watervolume een snelle stijging van de waterspiegel worden bereikt.

De variant met onderkast wordt gekenmerkt door een elegante, smalle wastafelrand en een royale opbergruimte. Om de ruimte onbeperkt te kunnen benutten kan de lade volledig uit het corpus worden getrokken en brengen onderverdelingen voor accessoires of dispenserboxen orde aan in de binnenruimte. De lade sluit geruisloos door het geïntegreerde en gedempte self-closing mechanisme. De fronten zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, walnoot en grijs eiken.

Slimme vormgeving

Door de slimme vormgeving is deze wastafel comfortabel te bedienen en optimaal geschikt voor iedereen, die plezier beleeft aan een duidelijke, geometrische vormgeving. De puristische designtaal harmoniseert met zeer verschillende architectuurstijlen en maakt zich ondergeschikt aan het vormgevingsconcept van de ruimte – een kwaliteit waarmee Alape individuele architectuur voor badkamers mogelijk maakt.