Twee nominaties VSK Awards voor Itho Daalderop

Geplaatst op 19 december 2017 door Redactie

Voor de komende VSK Awards is Itho Daalderop genomineerd met maar liefst 2 producten: de Green Energy Smartboiler en Spider. Beide zijn genomineerd in de categorie Digitaal & Slim. In totaal zijn twaalf installatie-oplossingen in vier categorieën genomineerd. De prijzen worden dinsdagmiddag 6 februari op de VSK uitgereikt.

“Wij zijn bijzonder trots en blij dat we met maar liefst twee producten zijn genomineerd”, aldus een eerste reactie van Henriëtte Davids, Corporate brand manager. “Het is een erkenning van de door ons ingeslagen weg dat het slimmer maken van producten en het verbinden met de cloud dé toekomst is. Overigens zonder het installatiegemak uit het oog te verliezen en dat het ook de consument meer comfort én energiebesparing moet brengen.”

De nominaties zijn volgens de jury een mooie afspiegeling van de installatiemarkt in beweging, waarin slimme techniek en besturing, de verduurzaming van de gebouwde omgeving en de verandering van het monteursvak de belangrijkste trends zijn. De jurytekst waarom de Itho Daalderop producten zijn genomineerd, luidt als volgt:

Itho Daalderop – Green Energy Smart Boiler

De Green Energy Smartboiler van Itho Daalderop is een slimme elektrische tapwaterboiler die veel verder gaat dan alleen het verwarmen van water. De smartcontrol heeft algoritmes die het gedrag van de gebruiker analyseert, en past zijn opwarming hierop aan. Hierdoor wordt energie bespaart.

Daarnaast kan de boilercapaciteit worden aangewend voor primaire reserve op de energiemarkt, waardoor er meer ruimte ontstaat voor herwinbare energie zoals zonne- en windenergie. De boiler analyseert en monitort het gebruikersgedrag, en geeft de gebruiker via een app bespaartips.

Volgens de jury een vernuftige vernieuwing van de klassieke boiler, met een slimme kijk op nieuwe techniek en gebruikersgedrag, met een innovatief antwoord op de vraag naar opslag voor primaire reserves.

Itho Daalderop – Spider

De Spider is het regel-/monitoringsplatform van Itho Daalderop. Naast de functie van slimme verwarmingsthermostaat is de doorontwikkelde regelaar inmiddels een volwaardig hart voor alle woonhuisgebonden installaties.

Naast regeltechniek voor verwarming, koeling, ventilatie, tapwater en veiligheid, geeft het apparaat ook duidelijk de prestaties weer, en kan het op parameters zelf sturen. Het apparaat functioneert via OpenTherm is dus universeel.

Volgens de jury een mooi voorbeeld van een volgende fase van de slimme regeltechniek: sturen op prestatie. Daarnaast heeft zowel de gebruiker, corporatie en installateur zijn eigen platform, waarmee het apparaat een rol krijgt in preventieve storingsmeldingen en onderhoud.

VSK Stand: 8.E055, 8.F080

2 x genomineerd in de categorie Digitaal & Slim