Eerste post-hbo opleiding tot BIM Coördinator gaat van start

Geplaatst op 08 augustus 2019 door Redactie

TVVL heeft de eerste volwaardige post-hbo opleiding tot BIM Coördinator van Nederland ontwikkeld. Op 11 oktober gaan de eerste, maximaal 10 cursisten van start om in 15 lesdagen hun officiële titel van BIM Coördinator te verwerven. Met het volgen van deze opleiding ontwikkelen de deelnemers zich tot dé persoon die, samen met een BIM-team, een BIM-model oplevert. Naast uitgebreide praktijkkennis en -opdrachten kenmerkt de opleiding zich door veel aandacht voor coaching, management en persoonlijke ontwikkeling.

De basis van de opleiding tot BIM Coördinator is de dagelijkse praktijk, waarbij de cursisten leren door te doen. De opleiders zelf zijn ervaren BIM-experts die zelf ook dagelijks met BIM in de praktijk bezig zijn. Zij doceren niet alleen technische, functionele en vakinhoudelijke eisen uit het BIM-proces. Ook coaching, management en persoonlijke ontwikkeling maken onderdeel uit van deze opleiding.

Persoonlijke werkwijze

Om de kwaliteit van de opleiding te waarborgen, kiest TVVL voor een opzet met relatief kleine groepen van maximaal 10 personen. Gedurende de cursus heeft elke deelnemer 3 persoonlijke coachingsmomenten. Tijdens deze gesprekken gaan de deelnemers met een eigen coach in gesprek over hun leerdoelen.

Primeur in ons land

De cursus BIM Coördinator is de eerste opleiding tot BIM Coördinator in Nederland waarvoor de post-hbo registratie is aangevraagd. TVVL ontwikkelde samen met een aantal partners de opleiding vanwege het toenemende belang van BIM binnen bouwprojecten en heeft in deze meest uitgebreide opleiding in de markt alle belangrijke onderdelen van het ‘gedigitaliseerde bouwproces’ in de lesstof verwerkt. Naast deze bijzondere opleiding tot BIM Coördinator biedt TVVL ook de praktijkcursus ‘Startend BIM-modelleur’.

Gedegen inhoud

De opleiding BIM Coördinator bestaat uit 15 hele lesdagen. Om de leerdoelen te realiseren die de deelnemers zichzelf stellen, vullen de cursisten aan het begin van de opleiding eerst de DISC-persoonlijkheidstest in. Aan de hand van de uitkomsten kunnen zij samen met een gediplomeerde coach hun persoonlijke leerdoelen formuleren. De opleiding behandelt verder de benodigde software (Navisworks en Solibri) en gaat dieper in op wat BIM voor een installatie- of bouwbedrijf inhoudt.

Aanmelden

De eerste cursus BIM Coördinator van TVVL start op 11 oktober. Inschrijven kan via de website www.tvvl.nl/bimcoordinator. Als de deelnemers de verplichte werkopdrachten met een voldoende afsluiten en een succesvolle eindpresentatie houden, ontvangen de cursisten hun post-hbo diploma.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement