TVVL biedt oplossing voor tekort aan hoogopgeleide technische professionals

Geplaatst op 23 oktober 2018 door Redactie

Vanaf februari 2019 biedt TVVL met haar nieuw opleidingstraject TVVL Talent Academy een oplossing voor het tekort aan hoogopgeleid technische professionals. Binnen 1,5 jaar worden technisch geschoolde mbo’ers en zij-instromers met een hbo opleiding begeleid van een stevige basis naar een post-hbo diploma Hogere Elektrotechniek of Luchtbehandelingstechniek (specialisatie binnen Werktuigkunde).

“De vraag naar technische vakmensen met actuele kennis en kunde wordt steeds urgenter. Om resultaat te behalen op de arbeidsmarkt, is het noodzakelijk om meer nadruk te leggen op om- en bijscholing. Het ontwikkelen van kennis en competenties is cruciaal voor de toekomst van ons vakgebied,” aldus John Lens, directeur bij TVVL. Met dit opleidingstraject wil TVVL een grote vraag binnen de markt opvullen. Als branche hebben we ons gecommitteerd aan het Techniekpact, waarin we afspraken hebben gemaakt over de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt.

Met dit opleidingstraject investeren werkgevers in het vakgebied en krijgen jong professionals de kans om meer uit hun toekomst te halen. Het TVVL Talent Academy opleidingstraject bestaat uit 3 delen: een schakelcursus Toegepaste Wiskunde en Natuurkunde; een basis Elektrotechniek of Werktuigkunde; en als laatste de post-hbo opleiding Hogere Elektrotechniek of post-hbo opleiding Luchtbehandelingstechniek (specialisatie binnen Werktuigkunde). De opleiding is zó opgebouwd dat werken en leren te combineren zijn en biedt TVVL de mogelijkheid om gebruik te maken van een studiecoach. Daarnaast biedt de opleiding een netwerk met andere technisch professionals.

De TVVL Talent Academy start in februari 2019 en vindt plaats in het Intechnium-gebouw in Woerden. Inschrijven en meer informatie: www.tvvl.nl/tvvl-talent-academy.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement