Triple Solar komt met Thermische Batterij

Geplaatst op 12 oktober 2023 door Redactie

Triple Solar introduceert haar nieuwste innovatieve product, de Thermische Batterij. De energiezuinige warmtebatterij wordt gecombineerd met de Triple Solar PVT-warmtepomp. In vergelijking met een traditionele warmwaterboiler is deze batterij tot wel vier keer kleiner en past daardoor in elke woning.

In tegenstelling tot elektrische batterijen slaat een thermische batterij geen elektriciteit op maar warmte. Deze opgeslagen warmte kan op een later moment worden gebruikt om direct warm water te maken. De gebruikelijke warmwateropslag in de boiler die veel warmteverlies veroorzaakt, wordt hiermee overbodig. Kortom, de Thermische Batterij is snel, zuinig en ruimtebesparend.

CEO en founder Cees Mager: “Huishoudens en hun woningen worden steeds kleiner. Daardoor is er vaak geen ruimte voor een grote boiler. De Thermische Batterij is zo compact dat hij zelfs in een keukenkast past.”

Onze batterij onderscheidt zich van andere thermische batterijen door het ontbreken van een verwarmingselement. Dat zit immers al in de PVT-warmtepomp. Hierdoor is onze batterij niet alleen compacter maar ook goedkoper.

De Thermische Batterij is verkrijgbaar in drie formaten, afhankelijk van de warmwaterbehoefte van een huishouden: 150 (XXS), 200 (XS) en 300 (S).

De Triple Solar Thermische Batterij wordt officieel geïntroduceerd op de TU Boot en is vanaf 12 oktober 2023 te bestellen.

Klik hier voor meer informatie over de Thermische Batterij.