Trane biedt nu multi-pipe-units met R454B-koelmiddel

Geplaatst op 20 juni 2022 door Redactie

Trane®, een toonaangevende wereldwijde leverancier van oplossingen en diensten voor binnencomfort en een merk van Trane Technologies, heeft vandaag aangekondigd dat het zijn Sintesis™ Balance CMAF-portfolio van multi-pipe-units voor gelijktijdige koeling en verwarming uitbreidt. De nieuwe modellen zijn nu verkrijgbaar met koelmiddel R-454B in capaciteiten van 150 tot 1.400 kilowatt (kW). De units leveren een beter koel- en verwarmingsrendement, verbeterde toepassingsgebieden en een lagere impact op het milieu in vergelijking met vergelijkbare modellen met R-410A.

Dankzij Trane Sintesis™ Balance CMAF-multi-pipe-units kunnen gebouweigenaren van multifunctionele voorzieningen, zoals kantoorgebouwen, ziekenhuizen, theaters en hotels profiteren van verminderde investeringskosten, beter gebruik van de beschikbare vloeroppervlakte en lagere totale operationele kosten, terwijl de duurzaamheid van hun activiteiten aanzienlijk wordt verbeterd. Door gebruik te maken van hernieuwbare en teruggewonnen energie om warm water te produceren, kan de Trane Sintesis™ Balance CMAF de bestaande verwarmingsketel en het bestaande koelsysteem op fossiele brandstoffen vervangen om zowel gekoeld als warm water te leveren voor het hele gebouw zonder directe uitstoot van broeikasgassen.

"Met deze nieuwe generatie luchtgedreven multi-pipe-units legt Trane de lat opnieuw hoger op het gebied van duurzame, efficiënte en flexibele levering van koeling en verwarming in gebouwen", zei Louis Rompre, portfoliomanager bij Trane in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. "Onze emissievrije Sintesis™ Balance-systemen maken gebruik van hernieuwbare technologie, volledige warmteterugwinning en hergebruik van die warmte, en maken zo de weg vrij om het directe gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen. Door het R-454B-koelmiddel toe te voegen, hebben we de efficiëntie van de units verder verhoogd en de jaarlijkse bedrijfskosten verlaagd, wat aanzienlijke besparingen opleverde voor het resultaat van de eigenaren van het gebouw."

Trane biedt het koelmiddel R-454B met een laag aardopwarmingsvermogen (Global Warming Potential - GWP) voor zijn gehele portfolio van compressorkoelmachines, warmtepompen, multi-pipe- en rooftop-units. Het R-454B-koelmiddel, een niet-ozonafbrekende HFO/HFC-mix , heeft een GWP-niveau van 467, het laagste van de koelmiddelen die momenteel beschikbaar zijn voor scrollcompressortechnologie. R-454B zorgt voor een 76% reductie in directe GWP-impact ten opzichte van R-410A en een 34% reductie in vergelijking met R-32-koelmiddel. Dit beantwoordt aan de klantenbehoefte naar een duurzame koelmiddeloptie die investeringen toekomstbestendig maakt en de stijgende belastingtarieven voor koelmiddelen in heel Europa verlicht.

De nieuwe Sintesis™ Balance CMAF-modellen met R-454B zijn aanzienlijk efficiënter in vergelijking met R-410A-modellen en bieden:
• 3,5% betere energie-efficiëntieverhouding in koelmodus
• 4,5% betere totale efficiëntieverhouding bij gelijktijdige koeling en verwarming
• 3% betere prestatiecoëfficiënt in pure verwarmingsmodus.

Het capaciteitsbereik is toegenomen tot 1.400 kW en beantwoordt aan de behoeften van eigenaren van grotere nieuwe en bestaande gebouwen die afzonderlijke ketel- en koelsystemen willen elimineren om te voldoen aan de koelbehoeften van hun faciliteiten in de zomer, verwarming in de winter of beide het hele jaar door.

Dankzij het 3 °C bredere toepassingsgebied voor verwarming kunnen meer gebouwen, zelfs in koudere regio's in Europa, afstand nemen van verwarmingssystemen op basis van fossiele brandstoffen en profiteren van de Sintesis™ Balance CMAF die:
• Tot 48 °C warm water levert bij omgevingstemperaturen tot -18 °C
• Tot 55 °C warm water levert bij omgevingsluchttemperaturen tot -10 °C
• Tot 68 °C heet (sanitair) water levert wanneer de omgevingstemperatuur hoger is dan +7 °C.

Aanvullende belangrijke eigenschappen van het Trane Sintesis Balance CMAF-systeem omvatten:
• Het Trane Adaptive Refrigerant System™, een gepatenteerde technologie die de koelmiddelvulling en sub-koeling automatisch optimaliseert in elke bedrijfsmodus en alle temperatuursomstandigheden, waarbij extra voordelen worden behaald ten aanzien van prestaties en efficiëntie.
• De volledig elektrisch aangedreven CMAF-multi-pipe-unit produceert geen directe broeikasgasemissies en is in vergelijking met de meeste gasketels tot wel 350 procent efficiënter bij het leveren van warm water voor comfortverwarmingssystemen.
• Configureerbaar met drie akoestische pakketten en efficiëntieniveaus om te voldoen aan de verschillende vereisten voor gebouwtoepassingen.
• De nieuwe generatie van Trane controleert de technologie – Tracer Symbio™ 800-controller is uitgerust met geavanceerde algoritmes die zorgen voor een soepele, betrouwbare werking met de laagste eigendomskosten. Daarnaast zijn er zes keuzes in aansturing om de prestaties in elke toepassing te optimaliseren.

Duurzame oplossingen bieden voor verkoeling en verwarming maakt deel uit van Trane's en Trane Technologies' algemene aanpak om koolstofemissies in industrieën en markten die zij bedienen, te verminderen. Het helpt de duurzaamheidsverplichtingen voor 2030 te bevorderen, inclusief de Gigaton Challenge om de uitstoot van broeikasgassen door klanten met 1 miljard ton te verminderen.