Toilet met een duurzame twist

Geplaatst op 24 november 2021 door Redactie

Tekst: Maika Bikker

Krachtiger én zuiniger

Als installateur denk je met je klant mee. De keuze voor een toilet(ruimte) is zo makkelijk nog niet. Er zijn meerdere factoren waar je rekening mee moet houden. Kies je voor duurzaamheid, een eenvoudige installatie of schoonmaakgemak? Het nieuwe TwistFlush spoelsysteem van Villeroy & Boch combineert dit alles: schone en hygiënische spoelresultaten met uitzonderlijke efficiëntie. Het systeem is daarmee krachtiger én zuiniger. En in combinatie met het ViConnect installatiesysteem wordt het closet eenvoudig gemonteerd. De ideale oplossing voor de projecten-, zorg- of particulieren sector.

Duurzaamheid en hygiëne

Met de TwistFlush legt Villeroy & Boch de focus op duurzaamheid en hygiëne. Het hele closet spoelt grondig schoon en bespaart water. Het geheim? De nieuwe TwistFlush-technologie gebruikt een gecontroleerde stroom wervelend water dat een zeer krachtige draaikolk vormt in de kegelvormige pot. Door de kracht van het ronddraaiende water spoelt de gehele binnenkant brandschoon en wordt vuil afgevoerd.

Waterbesparing

Het TwistFlush toilet gebruikt het water efficiënt en bespaart daardoor bij iedere spoeling kostbaar water. Het closet heeft slechts 4,5 liter water nodig voor een grote spoeling en slechts 3 liter voor een kleine (afhankelijk van de installatie). Omdat deze zo krachtig is, is één spoeling voldoende. Hierdoor bespaart een gemiddeld 4-persoonshuishouden tot wel 19.700 liter per jaar*. Bovendien overtreft deze spoeltechnologie de standaardeisen in overeenstemming met de Europese norm EN 997.

(*4-persoons huishouden, vergeleken met een standaard spoeling van 6 liter. Gemiddeld gebruik: 5 x per dag/per persoon, op basis van gegevens van het Duitse Bundesamt voor milieu.)

Voorkom aerosolen

Dankzij de gecontroleerde wervelkracht van het water, worden waterdruppels naar beneden getrokken en spatten ze dus niet over de rand. De verspreiding van aerosolen vermindert daardoor aanzienlijk. Ook is de spoeling uitzonderlijk stil. Doordat het water wervelend het closet instroomt, ontstaat er minder geluid dan bij traditionele toiletten. In combinatie met de ViConnect voldoet de TwistFlush aan de geluidsisolatie-normen DIN 4109 en Sia 18. Dit is een mooi voordeel, zeker bij de hotel- en woningbouw.

Onderdeel van de Subway 3.0 collectie

Het TwistFlush spoelsysteem is nieuw en is verkrijgbaar op de toiletten van de Subway 3.0 collectie. De Subway collectie is één van de bekendste mainstream collecties van Villeroy & Boch. Dit jaar is de collectie compleet vernieuwd in een frisse uitvoering. Met de nieuwe Subway 3.0 creëer je een toekomstbestendige gezinsbadkamer. Bestaande uit duurzame materialen, slimme functies en een tijdloos design.

Hygiënische voordelen

Het Subway 3.0 closet met het TwistFlush spoelsysteem kent veel hygiënische voordelen. Door de steile en gladde wanden hecht vuil moeilijk; de sterke spoeling doet de rest. Toiletborstels zijn nauwelijks meer nodig. Het closet is randloos en kan optioneel worden uitgevoerd met een CeramicPlus toplaag, waardoor reinigen nog eenvoudiger is. Ingedroogde kalkvlekken en ander vuil kan zonder agressieve of bijtende schoonmaakmiddelen verwijderd worden. Met de optionele keuze voor een afwerking met AntiBac wordt de bacteriëngroei zelfs met 99,9% verminderd.

Fonteinen en wastafels

Samen met het closet biedt de Subway 3.0 collectie onder andere fonteinen en wastafels die worden gekenmerkt door een design met mooie strakke lijnen. De extreem dunne randen zorgen voor een meer verfijnde uitstraling dan eerdere Subway wastafels. Er is keuze uit wastafels in verschillende maten, van een fontein tot een dubbele variant. De wastafels passen perfect in zowel de toiletruimte als badkamer.

Een slimme combinatie

Met de TwistFlush heeft Villeroy & Boch niet alleen gedacht aan duurzaamheid en hygiëne, maar ook aan de installateur. Het closet installeer je namelijk heel eenvoudig met behulp van het ViConnect installatiesysteem. Passend bij elke bouwsituatie bevat de ViConnect droog- en natbouwelementen voor een snelle montage.

Eigenschappen:

- Droog en natbouw elementen.
- In hoogte verstelbare en roterende poten met een zelfblokkerend systeem.
- Lege buis - voor latere elektrificatie en installatie van douche-wc’s, verlichte en elektronische spoelsystemen.
- Instelbare spoelstroombegrenzer.
- Buigvaste stalen constructie met geïntegreerde krachtsteunen.
- Innovatieve kabeltechnologie met de mogelijkheid om intervalspoeling en automatische sensor-activeringsplaten te integreren.

Bijpassende bedieningsplaten

Met de stijlvolle bedieningsplaten maak je het ‘plaatje’ letterlijk compleet. Een mooie highlight zijn de bedieningsplaten M300/E300, waarvan het minimalistische design in 10 verschillende kleur- en materiaalcombinaties elegant bij elke badkamer past. En met de combinatie van ProActive+ heb je bedieningsplaten met sensorbesturing, waardoor je de plaat niet aan hoeft te raken.

Win!
Elke installateur zou de voordelen moeten ervaren van het revolutionaire spoelsysteem TwistFlush. Daarom geeft Villeroy & Boch 10 TwistFlush toiletten weg. Zodat jij zelf thuis alle voordelen kunt ervaren en klanten nog beter kunt adviseren. Wil jij kans maken? Kijk op de website van Villeroy & Boch! De winactie loopt van 1 november tot 30 november.

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement